ACL: Ponta sa ceara demisia presedintelui CNA, Laura Georgescu

ACL a solicitat, vineri, ca premierul Victor Ponta sa ii ceara public demisia presedintelui CNA, Laura Georgescu, ca urmare a prejudiciilor de imagine aduse institutiei, iar Guvernul sa modifice Legea audiovizualului prin OUG care sa prevada posibilitatea suspendarii din functie a membrilor CNA.

”Ii cerem in mod ferm domnului prim-ministru Victor Ponta sa iasa public si sa-i ceara demisia doamnei Laura Georgescu, actual conducator al unei institutii foarte importante in orice tara civilizata din Europa – ma refer la CNA – si sa caute sa sprijine la nivelul Guvernului intrarea activitatii CNA in normalitate”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, senatorul PNL Tudor Barbu, secretarul Comisiei de Cultura din Senat, care a aratat ca acesta este punctul de vedere al ACL.

El a mentionat faptul ca CNA este, azi, e o institutie care nu functioneaza, dar care aduce grave deservicii de imagine Romaniei, ca si bunei functionari a mediului audiovizual in Romania.

Potrivit lui Barbu, ACL ii cere, totodata, premierului Victor Ponta ca Guvernul sa emita o Ordonanta de Urgenta care sa modifice legislatia din domeniul audiovizualului, astfel incat orice membru CNA care aduce deservicii de imagine institutiei sa poata fi suspendat din functie.

Ce spune DNA despre invinuirea Laurei Georgescu

”Azi, Legea in baza careia functioneaza CNA spune ca pot fi demisi membrii CNA doar in urma unei sentinte penale definitive, irevocabile si executorii, a neexercitarii mandatului timp de sase luni sau in caz de incompatibilitate. Ordonanta trebuie sa spuna ca se poate si in cazul aducerii de prejudicii grave institutiei sau exercitarii mandatului cu rea-credinta. Cred ca legislatia viitoare trebuie sa prevada posibilitatea suspendarii unor astfel de demnitari, care au rang de ministru si de secretar de stat”, a spus Tudor Barbu.

El a aratat ca situatia in care este azi presedintele CNA, Laura Georgescu, este similara cu aceea a Narcisei Iorga, membru CNA.

Intrebat daca cere ca si Narcisa Iorga sa paraseasca institutia sau sa faca obiectul Ordonantei, Barbu a precizat: ”Daca e vorba de acelasi dosar, de acelasi statut de urmarit penal pentru infractiuni de coruptie in exercitarea mandatului de membru, vedeti vreo diferenta? Ce tinuta morala, ce vot pot da aceste doamne in cadrul CNA de vreme ce sunt urmarite penal pentru presupuse fapte comise in exercitarea mandatului?”.

Citeste si: SEFA CNA, LAURA GEORGESCU, URMARITA PENAL DE DNA

Presedintele CNA, Laura Georgescu, este urmarita penal de DNA in dosarul interventiilor pentru licenta Giga TV, ea fiind acuzata ca a intervenit la membrii CNA pentru reacordarea licentei postului, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a venit, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a i se aduce la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala pe numele ei pentru fapte de abuz in serviciu.

Ea este acuzata ca ar fi intervenit la membrii CNA pentru reacordarea licentei Giga TV. In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc si membrul CNA Narcisa Iorga.

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru ca, sustin anchetatorii, s-a implicat spre a determina functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe stefan.

Iorga este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru ca i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamt, Gheorghe stefan, in ce mod se poate redobandi licenta si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.