ACL semnaleaza INCIDENTE ELECTORALE grave in localitatea ilfoveana VOLUNTARI

Reprezentantii Aliantei Crestin Liberale (ACL) au semnalat, duminica la pranz, prin intermediul unui comunicat de presa o serie de INCIDENTE ELECTORALE grave petrecute in localitatea VOLUNTARI din judetul Ilfov.

Potrivit reprezentantilor ACL, in cursul acestei dimineti, la sectia de votare nr.78 din localitatea Voluntari, judetul Ilfov, au avut loc o serie de incidente foarte grave, care pun in pericol desfasurarea corecta a scrutinului electoral.

“Astfel, presedintele sectiei de votare, Alexandra Verdes, a obligat membrii comisiei de votare sa semneze ‘in alb’ procesul verbal, in caz contrar amenintandu-i ca vor fi exclusi din componenta sectiei. Conform legii 370/2004, art.49 alin.1 ‘dupa deschiderea urnelor si numararea voturilor, presedintele biroului electoral al sectiei de votare intocmeste un proces verbal…’.

CITESTE SI: INCIDENTE ELECTORALE – ALEGERI PREZIDENTIALE: Mondo News transmite LIVE TEXT incidentele din ziua alegerilor 

De asemenea, potrivit art. 55 lit. s din legea citata este interzisa intocmirea ‘ de catre birourile electorale ale sectiilor de votare a proceselor verbale cu incalcarea dispozitiilor legii’.

Avand in vedere toate aceste incidente, Partidul National Liberal a solicitat BEJ Ilfov inlocuirea de urgenta a Alexandrei Verdes din functia de presedinte al sectiei de votare nr.78 din localitatea Voluntari. Totodata, PNL va depune plangere penala impotriva Alexandrei Verdes pentru infractiunea de fals intellectual”, se arata in cadrul comunicatului remis presei de catre Departamentul de comunicare al ACL.

CITESTE SI: ACL TIMIS: TURISM ELECTORAL cu bolnavi de la un spital de PSIHIATRIE 

Sursa foto: realitatea.net