ACL solicita convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului pentru TIMPII DE ANTENA

Alianta Crestin-Liberala (ACL) solicita convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se discuta repartizarea TIMPILOR DE ANTENA privind campania electorala, se arata intr-un comunicat remis duminica presei.

“Alianta Crestin-Liberala sustine necesitatea desfasurarii normale, cu respectarea prevederilor legale, a campaniei electorale dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, si cere PSD sa nu mai blocheze informarea corecta a cetatenilor prin posturile publice de radio si televiziune. Liderii grupurilor PNL si PDL din Camera Deputatilor si din Senat solicita, in conformitate cu legislatia pentru alegerea Presedintelui Romaniei, convocarea de catre domnii CALIN POPESCU TARICEANU si VALERIU ZGONEA a birourilor permanente reunite ale celor doua camere ale Parlamentului, luni, ora 12.00, pentru a se discuta repartizarea TIMPILOR DE ANTENA”, se spune in comunicat.

Citeste si: Alina Gorghiu: “Este important sa avem o DEZBATERE saptamana viitoare”

In text se arata ca, potrivit Legii nr. 370/ 2004, campania electorala pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale incepe de la data cand s-a adus la cunostinta publica organizarea unui nou tur de scrutin.

“Aceeasi lege mentioneaza faptul ca, in termen de doua zile de la deschiderea campaniei electorale, birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, impreuna cu reprezentantii serviciilor publice de radio si televiziune si cu participarea candidatilor au obligatia sa stabileasca calendarul pentru desfasurarea acesteia si repartizarea timpilor de antena”, se mai arata in comunicat.

Astfel, ACL solicita reprezentantilor PSD “sa respecte legea si sa nu blocheze buna desfasurare a campaniei dinaintea turului al doilea de scrutin”.

Citeste si: ORBAN stie numele televiziunii unde IOHANNIS ar trebui sa participe la dezbatere

“ACL si KLAUS IOHANNIS au sustinut permanent necesitatea asigurarii de dezbateri echitabile si corecte, care sa serveasca interesului legitim al cetateanului de a cunoaste viziunile si programele ambilor candidati. PSD arata, sub diverse pretexte, ca fuge de o dezbatere reala si cinstit organizata si nu doreste sa asigure un cadru competitional corect nici macar la posturile publice de radio si televiziune, desi romanii au tot dreptul. Ignorarea acestui apel al opozitiei ar arata ca PSD sfideaza nu doar legea, ci si bunul simt”, se mai afirma in comunicat.