ACL solicita DEMISIA ministrului Educatiei

Vicepresedintele ACL RALUCA TURCAN a solicitat joi in numele Aliantei Crestin-Liberale DEMISIA ministrului Educatiei Nationale, REMUS PRICOPIE, pe care il acuza de “INCOMPETENTA, DISPRET si DEGRINGOLADA”.

“Odata cu inceperea anului scolar, doua bombe vor pulveriza guvernarea Ponta. 2014 este al doilea an in care copiii de clasa I incep anul scolar fara manuale, 2014 este anul in care si copiii de clasa a II-a incep anul fara manuale. Programa scolara a fost schimbata inca din iunie 2012, dar nici pana acum Guvernul Ponta, Ministerul Educatiei nu au tiparit manualele pentru clasele I si a II-a”, se arata intr-un comunicat de presa al ACL semnat de RALUCA TURCAN.

Citeste si: ELEVII DE CLASA I SI A II-A, FARA MANUALE MAI BINE DE O LUNA

Ea sustine ca Guvernul si Ministerul Educatiei nu au nicio scuza.

“Se invoca aparitia contestatiilor in procedura de licitatie. Insa licitatia a fost demarata abia in aprilie 2014, deci dupa doi ani de zile. Doi ani de zile de NEPASARE, INCOMPETENTA si DISPRET fata de soarta copiilor. Adevarul este ca au intarziat fara nicio scuza demararea procedurilor de licitatie dupa finalizarea schimbarii programei scolare”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit vicepresedintei ACL, “a doua bomba” este “unda verde” pentru universitati in organizarea invatamantului postliceal in cadrul facultatilor, masura pe care o considera “un nonsens pentru orice persoana cu logica si decenta”.

“Ministerul a hotarat ca universitatile sa admita liceeni fara bacalaureat in colegii universitare. In cazul in care vor promova examenul de bacalaureat, vor putea intra direct in anul II de facultate.

Citeste si: MANUALELE PENTRU CLASELE I SI A II-A NU SUNT GATA!

Am urmatoarele intrebari pentru domnul ministru PRICOPIE si pentru seful copy-paste: Cine evalueaza aceste postliceale? ARACIP-ul este scos din procesul de evaluare. Cum se organizeaza aceste postliceale? Unde sunt atelierele, cum se specializeaza practic cursantii? Reteta PSD este urmatoarea: nu iei bacalaureatul, nu-i nimic! Te inscrii la o postliceala cu taxa! Platesti taxa! Faci doi ani de studii care nu sunt evaluate de nimeni! Intri direct in anul II de facultate daca reusesti in doi ani sa iei examenul de bac”, a sustinut TURCAN.

Sursa foto: bzv.ro