ACL: Titlul de calatorie poate fi instrument de FRAUDARE a alegerilor in Diaspora

Alianta Crestin Liberala (ACL) sustine ca, prin OUG care scuteste de taxe emiterea titlului de calatorie, corelata cu decizia BEC ce permite votul in strainatate pe baza acestui document, se creeaza riscuri de fraudare a alegerilor prezidentiale.

Conform unui comunicat al ACL remis vineri presei, ”constient de faptul ca Victor Ponta scade vertiginos in sondaje, iar castigarea alegerilor devine pe zi ce trece un obiectiv din ce in ce mai greu de atins, PSD face eforturi disperate sa isi asigure prin orice mijloace, modificand inclusiv legislatia, voturi in plus la scrutinul din noiembrie”.

”Legalizarea migratiei alesilor locali a fost primul pas din aceasta strategie, dar primarii nu au venit in valuri catre PSD, asa cum sperau Liviu Dragnea si Victor Ponta. Au urmat o serie de pomeni electorale complet nesustenabile catre diferite categorii sociale, dar si o adevarata rectificare bugetara electorala, prin care fonduri destinate dezvoltarii infrastructurii au fost directionate catre administratiile locale chiar cu riscul subminarii economiei nationale”, se arata in comunicatul ACL.

ACL acuza PSD si pe Victor Ponta ca ”au trecut granita, identificand solutii care sa le aduca voturi si de la romanii din diaspora”, ”pentru ca in tara nu le-au mai ramas prea multe de facut pentru atragerea de voturi”.

ACL mentioneaza ca Ordonanta de Urgenta nr. 64/2014, publicata in Monitorul Oficial pe 13 octombrie, in timpul campaniei electorale, prevede ca unele servicii consulare sa fie scutite de taxe.

”Actul normativ reprezinta un mod prin are PSD incearca sa atraga voturi din partea romanilor aflati in strainatate. Corelat cu decizia BEC de a permite votul si pe baza titlului de calatorie, articolul 8 din aceasta ordonanta stipuleaza ca pentru a intra in posesia acestui document, romanii din afara granitelor tarii nu trebuie sa mai achite niciun fel de taxe consulare”, se arata in comunicat.

”Daca eliberarea titlului de calatorie va fi permisa si in ziua votului, atunci este evident ca ne aflam in fata unui nou pericol de fraudare a alegerilor prezidentiale. In aceste conditii, consideram ca se impune o atentie sporita din partea autoritatilor si a observatorilor independenti in vederea desfasurarii corecte a procesului electoral in toate sectiile de vot din diaspora, dar mai ales in cele aflate in proximitatea granitelor tarii unde PSD ar putea cu usurinta sa practice turismul electoral”, mai arata ACL.

Sursa foto: jurnalul.ro