ACL va depune PLANGERI PENALE impotriva lui SORIN OPRESCU si a prefectului Capitalei

ACL va depune PLANGERI PENALE impotriva membrilor Comisiei de validare din CGMB precum si plangeri la adresa prefectului si a primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat, vineri, pedelistul MIRCEA RAICU, aratand ca “prin abuz si santaj” in CGMB s-a format ”majoritatea PSD-PMP”.

“Ieri, 4 septembrie, prin abuz si santaj in Consiliul general s-a confirmat majoritatea PSD-PMP. Dupa ce premierul VICTOR PONTA, legiferand tradarea, a permis traseismul politic, trei dintre fostii nostri colegi, unii membri PMP acum, altii independenti afiliati aceluiasi partid s-au alaturat PSD si au format majoritatea PSD-PMP. Aceasta noua majoritate, incalcand toate legile care guverneaza administratia locala, a inlocuit ilegal comisia de validare, a exclus consilieri din Consiliul general in mod abuziv si a validat consilieri generali PSD in locul consilierilor generali PNL”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, MIRCEA RAICU, liderul consilierilor PDL din CGMB.

El a spus ca toate aceste fapte reprezinta infractiuni si sunt pedepsite de Codul penal. “ACL va formula prin avocatii sai PLANGERI PENALE impotriva membrilor Comisiei de validare care au certificat in fals validarea mandatelor unor consilieri care nu puteau intra in mod legal in consiliu. Vom formula, de asemenea, plangeri impotriva institutiei prefectului si a primarului general pentru tot ce au facut acestia pentru blocarea consiliului general incepand cu luna mai”, a adaugat Raicu.

El a mai spus ca ACL ii considera pe primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, si pe prefectul PAUL PETROVAN “autorii morali ai ordonantei de urgenta privind traseismul politic si ai situatiei actuale din CGMB”.

“ACL considera ca actuala componenta a Consiliului general este ilegala si nu reprezinta vointa bucurestenilor. Dincolo de masurile legale pe care le va lua, ACL isi va preciza in zilele urmatoare atitudinea politica fata de acest nou consiliu general si fata de noua majoritate PSD-PMP”, a mai spus Raicu.

Citeste si: PSD are majoritate in CGMB. Gabriel Parvu a fost votat in functia de viceprimar

PSD, PC si reprezentanti ai PPDD au format, joi, o noua majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care l-a votat viceprimar pe consilierul general GABRIEL PIRVU, proaspat exclus din PDL.

Dupa aproximativ trei ore de inceperea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), timp in care au fost discutii cu privire la aprobarea ordinii de zi, in CGMB a fost formata o noua majoritate, alcatuta in principal din consilierii generali ai PSD, cei ai PC si cei trei consilieri dati afara din PDL tot joi.

Consilierul general GABRIEL PIRVU, unul dintre cei trei exclusi din PDL, a fost ales de noua majoritate in functia de viceprimar al Capitalei, dupa ce CGMB a luat act de demisia lui EUGEN NICOLAESCU.

Inaintea de votarea noului viceprimar, consilierii PSD au introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei 30 de proiecte, motiv pentru care reprezentantii PDL si PNL au parasit sala.

Dupa plecarea consilierilor PDL si PNL, toti cei 27 de consilieri ramasi in sala, reprezentanti ai noii majoritati, au votat pentru alegerea lui Pirvu.

“Se pare ca avem o noua majoritate in Consiliul General, formata din consilieri apropiati de domnul Ponta si de doamna Udrea”, a spus liderul consilierilor PNL, CORNEL PIEPTEA.

Odata ales noul viceprimar, majoritatea controlata de PSD a fost consolidata prin validarea mandatelor a trei noi reprezentanti ai acestui partid – Alexandru Mocioaca, Alexandrina Peter si Lucia Stanoi.

Citeste si: SORIN OPRESCU: Avem, dupa atata timp, o FORMA STRUCTURALA LEGALA a CGMB

Mai mult, in baza unor adrese trimise de conducerea PPDD, noua majoritate a aprobat si incetarea mandatelor celor trei consilieri de la acest partid care au anuntat joi ca devin independenti – Richard Vicentiu Radu (fost Ghita), Iulia Zorkoczy si Horatiu Panaitescu. In locul acestora, din partea PP-DD au fost validati consilieri Catalin Zamfira, Florentin Gherghiceanu si Cristina Livia Vasile, care au intrat in noua majoritate, alaturi de reprezentantii PSD si PC.

Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri si este formata din reprezentantii PSD si PC (27 in total), la care se adauga cei trei consilieri exclusi din PDL si alti trei proaspat validati din partea PPDD. In opozitie sunt reprezentantii PDL si PNL, in total 21 de consilieri.

Sursa foto: adevarul.ro