ACORD intre RUSIA si ISRAEL cu privire la RAZBOIUL DIN SIRIA

Premierul israelian BENJAMIN NETANYAHU si presedintele rus VLADIMIR PUTIN au convenit la Moscova asupra unui MECANISM DE COORDONARE a actiunilor militare ale celor doua tari cu scopul de a se evita eventuale CONFRUNTARI IN SIRIA, a informat guvernul israelian, relateaza marti AFP.

Acest mecanism are drept scop “EVITAREA NEINTELEGERILOR intre fortele israeliene si cele rusesti”, se arata intr-un comunicat al premierului israelian.

Cu toate acestea, Benjamin Netanyahu a subliniat ca Israelul intentioneaza sa-si pastreze LIBERTATEA DE ACTIUNE IN SIRIA. “Israelul lanseaza actiuni si, pentru ca facem acest lucru, este important pentru toata lumea, inclusiv pentru Rusia, sa stie ca actionam”, a precizat premierul israelian.

CITESTE SI: RUSIA TRIMITE O ARMATA IN SIRIA. PRIMA FAZA A MISIUNII MILITARE CARE SCHIMBA JOCUL IN ORIENTUL MIJLOCIU

Potrivit presei israeliene, seful Statului Major israelian, Gadi Eisenkot, care l-a insotit pe Netanyahu la Moscova, si omologul sau rus, Valeri Gherasimov, au fost de acord ca acest organism de coordonare sa fie condus de adjunctii sefilor de Stat Major din cele doua tari.

Prima intalnire intre cei doi oficiali este programata sa aiba loc in doua saptamani, insa locul reuniunii nu este inca stabilit.

Sursa foto: cronicaromana