Acord privind incetarea focului in SIRIA intre SUA si RUSIA. ONU saluta acordul. Convorbire PUTIN – OBAMA. UPDATE

ACORD DE INCETARE, FOC, SIRIA, RUSIA, SUA, INTELEGERE, ISIS, FILIALA SIRIANA, AL QAIDA

Un acord de incetare a focului in Siria va intra in vigoare la 27 februarie, potrivit unui comunicat comun ruso-american, difuzat de Departamentul de Stat de la Washington si citat de AFP.

UPDATE 23:21: Presedintele Statelor Unite BARACK OBAMA a discutat luni la telefon cu omologul sau rus VLADIMIR PUTIN despre acordul de incetare a focului ce ar urma sa intre in vigoare in Siria la 27 februarie, a anuntat Casa Alba.

In timpul acestei convorbiri la cererea lui PUTIN, precizeaza executivul american, OBAMA a insistat asupra necesitatii respectarii acordului de catre toate partile pentru “a usura suferintele poporului sirian” si “a se concentra” pe lupta impotriva gruparii Statul Islamic, noteaza AFP.

UPDATE 21:23: Decizia luata de SUA si RUSIA privind incetarea focului in Siria este salutata de Organizatia Natiunilor Unite.

“Este un semn de speranta pentru locuitorii Siriei”, a reactionat Ban Ki-Moon, indemnand partile beligerante sa respecte armistitiul.

 Stire initiala

Incetarea ostilitatilor in Siria intra in vigoare la 27 februarie la ora 00.00 (ora Damascului), se precizeaza in comunicat.

Acordul privind incetarea focului in Siria exclude gruparile teroriste Statul Islamic si Frontul al-Nosra, reteaua Al-Qaida in Siria.

Sursa foto: evz