ACS Poli – Dinamo 2-0 (1-0): Nou promovata de pe Bega a “rapus” “cainii rosii”

ACS Poli Timisoara si Dinamo Bucuresti s-au intalnit, in aceasta seara, in prima partida din noua editie de campionat a Ligii I. Partida gazduita de arena “Dan Paltinisanu” de pe malul Begai a fost una disputata, ambele formatii dorind sa debuteze cu dreptul in aceasta competitie.

ACS Poli Timisoara si Dinamo Bucuresti s-au intalnit in uvertura Ligii I, sezonul 2013-2014, castig de cauza avand nou promovata din Banat care s-a impus cu scorul de 2-0, in conditiile in care acestia au ratat si o lovitura de pedeapsa si alte cateva ocazii la poarta aparata de Naumovski.

Prima repriza a inceput excelent, cele doua formatii trecand repede peste obisnuita perioada de tatonare, nou promovata din Timisoara irosind o prima ocazie mare de gol la lovitura de cap a lui Seroni. “Cainii rosii” au replicat imediat, “bomba” expediata de Rus fiind scoasa de sub transversala de Nuno Claro.

Elevii lui Velcea revin in atac si Barbut nu reuseste sa loveasca balonul asa cum si-ar fi dorit la capatul unui contraatac rapid. In minutul 30, ACS rateaza si o lovitura de pedeapsa, insa cu sase minute inaintea pauzei se face dreptate si Szabolcs Szekely reuseste sa deschida scorul cu o lovitura de cap.

Odata cu revenirea de la cabine, Gigi Multescu trimite doi jucatori noi in teren, insa situatia nu se schimba in bine pentru oaspeti care sunt din ce in ce mai nervosi incasand in trei minute doua cartonase galbene. Gazdele se apropie din ce in ce mai periculos de poarta bucurestenilor, lovitura de cap a lui Marovic, anuntand golul maratonistului Barbut, care a recuperat un balon din propria jumatate si s-a oprit cu el in poarta adversa.

Dinamovistii sunt epuizati fizic, Filip cere schimbare cu douazeci de minute inaintea finalului, iar banatenii continua sa se joace cu ocaziile la poarta lui Naumovski, care a scapat cu bine la o noua ocazie a ghinionistului Trandu.

In minutul 76, Curtean il evidenteaza pe Nuno Claro, goalkeeper-ul lusitan respingand in corner un sut bun al fostului polist. Pana la final, gazdele au preferat sa stea la cutie si sa joace pe contraatac, conservandu-si diferenta de pe tabela, in timp ce dinamovistii au incercat cateva atacuri dezlanate si sterile care nu aveau cum sa le aduca nici macar golul de onoare. 

Astfel, nou-promovata ACS Poli Timisoara castiga toate trei punctele, in timp ce Dinamo se recunoaste invinsa in prima etapa de campionat, dupa o pauza de 9 ani. In 2004 gruparea din Stefan cel Mare pierdea, in prima etapa de campionat, cu 1-0 in fata Farului din Constanta.

ACS Poli Timisoara – Dinamo Bucuresti  2-0 (1-0)

Min.30: Trandu rateaza o lovitura de pedeapsa acordata dupa o interventie imprudenta a lui Naumovski asupra lui Szekely.
Min.39: 1-0: Szekely inscrie cu capul din sase metri si reuseste sa deschida scorul.
Min.63: 2-0: Barbut reuseste o cursa senzationala de 60 de metri si il invinge pe Naumovski cu un sut la coltul scurt.

ACS Poli: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Seroni, Marovic – Ovidiu Petre (61 Poparadu) – Barbut, Trandu, Boldea, Nicola (65 Nanu ) – S. Szekely (83 Ruiz). Antrenor: Valentin Velcea

Dinamo Bucuresti:  Naumovski – Rus, Luchin, Asanovic, Filip (71 Fai) – Boubacar (46 Elton) – Lazar (46 Rotariu), Danciulescu, Matei, Curtean – Thomas. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova); Asistenti: Octavian Sovre (Oradea) si Marius Nicoara (Baile Herculane). Rezerva: Mihai Marcu (Oradea); Observator: George Ionescu (Bucuresti).
Cartonase galbene: Marovic (73) / Naumovski (30), Filip (40), Luchin (47), Rus (48)
Cartonase rosii:
Stadion: “Dan Paltinisanu” (Timisoara)
Spectatori: 20.000

Sursa foto: prosport.ro