ACS Poli – Dinamo Bucuresti, 20.45, Antena 1 si Dolce Sport / Incepe noua editie de campionat

Incepe noua editie de campionat a Ligii I, sezonul 2013-2014! ACS Poli si Dinamo Bucuresti vor avea onoarea sa fie la startul acestei noi editii de campionat, chiar daca meciul dintre cele doua nu mai inseamna prea mult.

ACS Poli si Dinamo Bucuresti reprezinta uvertura noii editii a Ligii I, una care speram sa fie mai buna decat precedenta. Din pacate, meciul de deschidere se va disputa pe arena “Dan Paltinisanu” si cam atat. Asta pentru ca intalnirea dintre ACS Poli si Dinamo nu mai reprezinta “socul” de altadata. ACS nu este Poli si nici Recas, iar Dinamo nu stim inca, daca este “New” sau “Low”.

Nici macar infocatii banateni nu sunt foarte atrasi de aceasta disputa, ultrasii de pe malul Begai declarand ca ACS Poli nu ii reprezinta, ei preferand partidele echipei antrenate de fostul international Paul Codrea. De cealalta parte, Dinamo este in reconstructie generala, cu un antrenor “caine rosu” pus-sange, cativa veterani, o mana de sperante, si cativa fotbalisti luati la reduceri.

Citeste: Programul televizarilor din prima etapa a Ligii I

Nu stim nici ce o sa simta nici Iosif Rotariu cand o sa-si vada nepotul imbracat in rosu-alb, si nici ce o sa simta Luchin sau Curtean, dar cam astea sunt, la prima vedere, ingredientele partidei de deschidere din Liga I, sezonul 2013-2014. Dinamo nu a mai pierdut primul meci dintr-un campionat din sezonul 2004/05, atunci cand alb-rosii se inclinau in fata Farului din Constanta. In plus, si anul trecut “cainii rosii” au debutat, tot in fata unei noi promovate, CS Turnu Severin, si s-au impus, cu scorul de 2-1.

Gigi Multescu are destule batai de cap cand vine vorba sa alcatuiasca primul unsprezece pe care il va trimite, astazi, pe teren, deoarece nu-i va putea folosi pe Serban (litigiu cu Sportul), Balgradean (dezamagit dupa ratarea transferului la Standard Liege?), Catalin Munteanu (accidentat), dar nici pe tinerii Vastag si Radu Andrei care vor fi menajati.

Citeste: Tintarul complet al turului Ligii I, sezon 2013-2014

ACS Poli nu are probleme de lot, dar nici nu putem spune ca este o echipa omogena in conditiile in care a schimbat masiv liniile in aceasta vara. Sunt si cateva nume grele in lotul antrenat de Velcea, insa nu toate sunt apte sa intre pe teren.

ACS Poli Timisoara – Dinamo Bucuresti (echipe probabile)

ACS Poli: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Seroni, Marovic – Barbut, Poparadu, Trandu, Nicola – Boldea – S. Szekely. Antrenor: Valentin Velcea

Dinamo Bucuresti: Naumovski – Rus, Luchin, Asanovic, Filip – Boubacar – Lazar, Danciulescu, Matei, Curtean – Thomas. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova); Asistenti: Octavian Sovre (Oradea) si Marius Nicoara (Baile Herculane). Rezerva: Mihai Marcu (Oradea); Observator: George Ionescu (Bucuresti).

Stadion: “Dan Paltinisanu” (Timisoara)

Partida dintre ACS Poli si Dinamo va incepe de la ora 20.45 si va fi transmisa de posturile de televiziune Dolce Sport si Antena 1.

Sursa foto: banatul.info