ACTIONARII grupului de firme ALFREDO, RETINUTI pentru EVAZIUNE FISCALA

Actionari si administratori ai grupului de firme Alfredo, Mihai Cristian Darmanescu si Florin Daniel Nistor, au fost retinuti de procurorii DIICOT sub acuzatia de evaziune fiscala si vor fi prezentati miercuri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Retinut in acelasi dosar a fost si Catalin Leonte, pentru care procurorii cer de asemenea arestarea preventiva.

Marti, procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat 23 de perchezitii domiciliare si la sediile sociale ale unor societati comerciale din Bucuresti si judetele Ilfov, Constanta si Bacau, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit in vederea savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, scrie Agerpres.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT la grupul de firme ALFREDO intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA cu un PREJUDICIU de peste 56 milioane lei (surse)

in perioada 2009 – 2010, reprezentantii legali ai SC Alfredo Fresh SRL si SC Alfredo Foods SRL au constituit un grup infractional organizat impreuna cu mai multe persoane, in scopul organizarii unor circuite financiare fictive de natura sa asigure sustragerea societatilor comerciale de la achitarea TVA aferenta comercializarii pe piata interna a produselor alimentare achizitionate din spatiul intracomunitar.

CITESTE SI: TIMISOARA: Peste 20 de PERCHEZITII au loc la PERSOANE SUSPECTATE de consum si trafic de DROGURI

Acest lucru era realizat prin zeci de firme de tip “fantoma” care simulau tranzactii comerciale, fiind interpuse intre un furnizor extern si societatea care reprezenta adevaratul beneficiar al tranzactiei.

Prejudiciul produs de cele doua societati comerciale prin eludarea platii catre bugetul de stat a impozitului pe profit si a taxei pe valoarea adaugata este de aproximativ 12.000.000 euro.

Sursa foto www.b1.ro