Actiune de INFORMARE si CONSTIENTIZARE a cetatenilor cu drept de vot, derulata de politistii locali din Sectorul 6

Directia Generala de Politie Locala (DGPL) Sector 6 va desfasura in perioada urmatoare o ampla actiune de INFORMARE si CONSTIENTIZARE a cetatenilor cu drept de vot, cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral, in contextul alegerilor prezidentiale, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, campania “Voteaza legal! Mita si votul ilegal = Infractiune = Inchisoare” se adreseaza tuturor cetatenilor cu drept de vot si, in special, tinerilor care voteaza pentru prima data.

Citeste si: Campanie pentru PREVENIREA FRAUDELOR ELECTORALE, in Sectorul 6

Pentru promovarea mesajului campaniei, politistii locali vor distribui materiale promotionale in zonele cu circulatie pietonala intensa, in apropierea centrelor comerciale si in piete.

Actul normativ care reglementeaza regimul alegerilor prezidentiale este Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si prevede ca oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase, in scopul determinarii alegatorului sa voteze, ori sa nu voteze un anumit candidat, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Totodata, introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul un alegator se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Citeste si: Politistii locali din Sectorul 6 asigura ORDINEA si SIGURANTA la meciul Steaua – Universitatea Cluj

In plus, utilizarea unei carti de alegator sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Politistii locali recomanda tuturor cetatenilor sa sesizeze orice fapta prin care se incalca reglementarile electorale in vigoare la numarul unic de urgenta 112 sau la numarul de telefon 021/9546 din cadrul DGPL Sector 6, disponibil in permanenta.

Sursa foto: actualmm.ro