Actiunile OLTCHIM revin la tranzactionare pe BURSA de VALORI, dupa o suspendare de peste 2 ani

Bursa de Valori Bucuresti va relua miercuri tranzactionarea actiunilor Oltchim (OLT) dupa o pauza de doi ani si opt luni. Acest lucru se intampla dupa ce instanta a confirmat definitiv si irevocabil planul pentru reorganizarea companiei.

Titlurile companiei au fost suspendate pe data de 30 ianuarie 2013, in momentul in care s-a declansat procedura de insolventa. Tranzactionarea se va relua miercuri la la ora 09:30.

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursurile formulate de Electrica Furnizare si ANAF impotriva sentintei din aprilie prin care s-a confirmat planul pentru reorganizare a companiei de catre Tribunalul Valcea. Intr-un raport trimis Bursei de Valori Bucuresti de catre Oltchim, se arata ca decizia Curtii de Apel Pitesti este definitiva si irevocabila.

CITESTE SI: CONCEDIERI COLECTIVE LA OLTCHIM. Conducerea a decis disponibilizarea catorva SUTE de angajati

“Decizia Curtii de Apel Piteşti de confirmare definitiva şi irevocabila a Planului de reorganizare al Oltchim a fost comunicata azi, 29 septembrie, Bursei de Valori Bucuresti in vederea reluarii tranzactionarii actiunilor societatii Oltchim, simbol OLT, suspendate de la tranzactionare incepand cu data de 30 ianuarie 2013, ca urmare a deschiderii procedurii de insolventa”, se arata in acelasi raport.

Compania anunta ca fata de momentul in care actiunile Oltchim au fost suspendate, situatia financiara a societatii s-a imbunatatit semnificativ, aceasta avand o crestere de 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut si de 73% fata de primul semestru din 2014. Suma totala de pierdere s-a redus de la 138 de milioane de lei in 2013 la 9 milioane in prima jumatate a acestui an.

CITESTE SI: CHIMCOMPLEX intentioneaza sa preia OLTCHIM si sa infiinteze COMPANIA ROMANA de CHIMIE

Toate incercarile de privatizare ale Oltchim au fost sortite esecului. Avand datorii foarte mari, niciun investitor nu si-a exprima dorinta de a prelua compania.

Sursa foto: cugetliber