Activisti Greenpeace, ridicati de politie dupa ce au sapat gropi la Parlament

Aproximativ cincizeci de activisti Greenpeace veniti din zece tari au sarit, luni dimineata, gardul Palatului Parlamentului si au inceput sa sape gropi cu tarnacoape in gradina institutiei, exprimandu-si astfel protestul fata de exploatarile aurifere care au loc in Romania, informeaza postul Realitatea Tv.

Actiunea Greenpeace a fost initiata in contextul protestelor care au loc de doua luni de zile fata de proiectul minier de la Rosia Montana, dar si al manifestatiilor de la Pungesti, impotriva exploatarii gazelor de sist.

Activistii Greenpeace au sarit, la scurt timp dupa ora 10, gardul Palatului Parlamentului in zona invecinata Pietei Constitutiei, mai putin pazita de jandarmi. Dupa ce au format un lant uman de cateva zeci de metri, tinand in maini bannere cu mesaje referitoare la explorarile si exploatarile aurifere din Romania, ei au inceput sa sape simbolic in curtea Palatului Parlamentului, formand adevarate gropi.

Alexandru Riza, coordonatorul acestui proiect Greenpeace, a declarat, intr-o interventie telefonica la Realitatea, ca activistii ridicati de politisti de la Parlament se afla la audieri.

Sursa foto: greenpeace