MIHAI MALAIMARE a PIERDUT procesul in care contesta raportul ANI privind INCOMPATIBILITATEA. REACTIA actorului

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv ca actorul MIHAI MALAIMARE s-a aflat in stare de INCOMPATIBILITATE in perioada 2008-2013, deoarece a detinut simultan functiile de membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) si director al Teatrului “Masca” din Bucuresti.

UPDATE 15.50: Actorul MIHAI MALAIMARE a declarat vineri, referindu-se la decizia ICCJ, ca a fost “de buna credinta” incercand sa ia acceptul Parlamentului pentru a detine simultan functiile de membru al CNA si director al Teatrului “Masca“ din Bucuresti.

MIHAI MALAIMARE a afirmat ca decizia ICCJ a fost data “impotriva oricaror evidente, impotriva oricaror lucruri extrem de clare si bine demonstrate de avocati, impotriva faptului ca eu am fost de buna credinta, incercand sa iau acceptul Parlamentului, in conditiile in care in acesti zece ani Parlamentul a fost terfelit cu buna stiinta si calcat in picioare”, apreciind ca nu este surprins “ca un individ ca Horia Georgescu isi permite sa afirme ca o hartie de la Parlament este egala cu zero”, a afirmat MIHAI MALAIMARE, potrivit Agerpres.

Managerul Teatrului “Masca” a spus ca nu s-a gandit la ce va face mai departe, precizand ca “probabil ca trebuie sa treaca multi ani pana cand vom invata ca nu trebuie sa moara caii cand vor cainii”.

Instanta suprema a respins ca nefondat recursul actorului impotriva sentintei din 19 iunie 2013 a Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia ICCJ este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata, in iunie 2013, contestatia lui MIHAI MALAIMARE impotriva raportului intocmit de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

In martie 2013, ANI a anuntat ca actorul MIHAI MALAIMARE s-a aflat in stare de INCOMPATIBILITATE in perioada 2008-2013, deoarece a detinut simultan functiile de membru al CNA si director al Teatrului “Masca” din Bucuresti.

Citeste si: MOTIVAREA ICCJ in cazul KLAUS IOHANNIS – ANI

Potrivit ANI, MIHAI MALAIMARE a incalcat astfel dispozitiile art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/2002 — Legea Audiovizualului, art. 84, alin. (1), lit. c) si art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Prin hotararea Parlamentului, MIHAI MALAIMARE a fost numit membru titular in cadrul CNA pentru un mandat de sase ani, mandat pe care a inceput sa-l exercite incepand cu 15 decembrie 2008, conform Deciziei CNA nr. 1119/2008, si a incetat la 11 ianuarie 2013, in urma demisiei acestuia.

ANI a aratat ca, in baza unor contracte de management incheiate cu Primaria Municipiului Bucuresti, MIHAI MALAIMARE a detinut in perioada 18 februarie 2008 — 5 martie 2009 functia de director al Teatrului “Masca”, respectiv functia de manager incepand cu 5 martie 2009.

Citeste si: AVEREA lui MUGUR ISARESCU, VERIFICATA de AGENTIA NATIONALA de INTEGRITATE

In perioada 18 ianuarie 2011 — 13 martie 2012, MIHAI MALAIMARE a asigurat conducerea interimara a teatrului. De asemenea, incepand cu 19 aprilie 2012, MIHAI MALAIMARE a detinut si functia de manager al Teatrului “Masca” in baza contractului de management nr. 20/19.04.2012, incheiat cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Teatrul “Masca” este o institutie publica de cultura, aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit dispozitiilor art. 84, alin. (1), lit. c) si alin. (2) din Legea nr. 161/2003, “functia de membru al Guvernului este incompatibila cu (…) functia de (…) director. Functia de secretar de stat (…) este incompatibila cu exercitarea altei functii publice de autoritate (…)”, iar, potrivit dispozitiilor art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/11.07.2002 — Legea Audiovizualului, “membrii Consiliului care, in momentul numirii, se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (2) — (4) au la dispozitie un termen de cel mult 3 luni pentru renuntarea la calitatea sau la actiunile respective, perioada in care nu au drept de vot in cadrul Consiliului”.

Persoana fata de care s-a constatat starea de INCOMPATIBILITATE este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de trei ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Sursa foto: cinemagia.ro