Actorul RADU BELIGAN, externat vineri, dupa 6 zile petrecute la SPITALUL ELIAS

Actorul RADU BELIGAN a fost internat 6 zile in SPITALUL ELIAS din Capitala, pentru o SUFERINTA MEDICALA, iar vineri a parasit spitalul VINDECAT, a declarat directorul medical al unitatii sanitare, dr. Dana Safta, citat de Mediafax. “Maestrul Radu Beligan este bine. Suferinta pentru care a fost internat, in 15 noiembrie, s-a vindecat, astfel ca vineri pleaca acasa”, a afirmat Dana Safta. RADU BELIGAN va implini 97 de ani pe 14 decembrie.

Pe 14 decembrie, data aniversarii actorului, iubitorii de teatru sunt invitati la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, la o dubla sarbatoare: ziua de nastere a maestrului Radu Beligan si 300 de reprezentatii cu spectacolul “Egoistul”, care se joaca cu sala plina de 11 ani.

Si in 2014, dar si in 2013, cunoscutul actor a jucat de ziua sa in spectacolul “Lectia de violoncel”, la Teatrul Metropolis din Bucuresti, al carui director onorific este acesta.

RADU BELIGAN are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990. Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul artei.

In februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice o suta de personalitati din lume din domeniul divertismentului, alaturi de actorul roman in clasament regasindu-se numeroase celebritati de toate varstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren si Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

Sursa foto: activenews