ACUZATIE DURA la adresa lui ION ILIESCU: Fostul presedinte ar fi primit o CASA IN ELVETIA in schimbul acceptarii INCHISORII CIA

Un fost analist al CIA a declarat in presa rusa ca ION ILIESCU ar fi primit o CASA DE VACANTA IN ELVETIA in schimbul acceptarii INCHISORII CIA pe teritoriul tarii noastre, potrivit b1.ro.

Americanul a declarat si ca Romania nu este altceva decat un vasal al Statelor Unite. Raymond McGovern a spus despre Romania ca este un stat marioneta care primeste ordine direct de la Washington.

”Romania este ceea ce presedintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA. Banii pe care eu ii dadeam statului ca sa-mi platesc taxele si impozitele ajungeau la indivizi precum Iliescu si oamenii lui din serviciile secrete. Si ce obtineam noi, SUA, din asta? Un loc unde sa torturam oameni”, spune Raymond McGovern, fost analist CIA.

Citeste si: ION ILIESCU a recunoscut: Am aprobat cererea pentru un sediu CIA in ROMANIA

Acesta a sugerat ca ION ILIESCU ar fi primit o CASA DE VARA pe malul unui lac. McGovern a cerut in acest sens sa fie investigat contul din Elvetia al lui ION ILIESCU.

Fostul presedinte ar fi primit aceasta casa in schimbul acceptarii INCHISORII CIA pe teritoriul Romaniei.

Reactia americanului vine dupa ce in urma cu cateva zile ION ILIESCU declara pentru Der Spiegel ca a pus la dispozitia CIA un sediu in tara noastra dar ca autoritatile romane nu s-au amestecat in activitatea serviciului secret.

Citeste si: ION ILIESCU: NU am confirmat in NICIUN FEL existenta unei INCHISORI ILEGALE a CIA pe teritoriul Romaniei

Raymond McGovern a lucrat pentru CIA timp de 27 de ani. Acesta si-a inceput cariera in timpul mandatului lui J.F. Kennedy si si-a incheiat-o in perioada lui George Bush senior.

Dupa retragere McGovern s-a remarcat prin pozitiile sale extrem de transante. Fostul agent l-a acuzat pe George W. Bush ca ar fi putut preintampina atentatele de la 11 septembrie.

McGovern a starnit controverse in Statele Unite si dupa ce a declarat ca fondatorul Wikileaks, Julian Asange, este un erou.

Sursa foto: activenews.ro