Acuzatii de deturnare de fonduri in PRIMARIA SECTORULUI 4 condusa de DANIEL BALUTA

Mai multi angajati ai ADPP Sector 4 au fost vazuti astazi, 6 mai, vopsind bordurile din refugiul unei statii de tramvai situata pe Calea Serban Voda. Lucrarile de mentenanta ale statiilor de autobuz sau tramvai trebuie suportate din bugetul RATB si nu al Primariei de Sector, care astfel poate fi acuzata de deturnare de fonduri, declara Alexandru Ionescu, Consilier General al Municipiului Bucuresti, intr-un comunicat de presa emis catre PoliticScan.

„Vineri, 6 mai, mi s-a adus la cunostinta ca angajati ai ADPP Sector 4 au fost trimisi in teren pentru a vopsi bordurile din refugiul unei statii de tramvai situata pe Calea Serban Voda. Mentionez ca toate lucrarile si costurile aferente care implica mentenanta statiilor de autobuz, troleibuz sau tramvai, trebuie suportate din bugetul RATB. Alocarea de fonduri si personal pentru astfel de lucrari, din partea PRIMARIEI SECTORULUI 4, condusa interimar de DANIEL BALUTA,  intra in categoria de fapte penale incriminate sub denumirea de DETURNARE de FONDURI,” se arata in comunicatul citat.

CITESTE SI: DANIEL BALUTA, PRIMARUL SECTORULUI 4, STIA CA DEMOLEAZA ILEGAL CHIOSCURILE DE LA PIATA SUDULUI – DOCUMENT

Alexandru Ionescu sustine ca sunt destule zone care apartin de PRIMARIA SECTORULUI 4 si care au nevoie de mentenanta, astfel ca este inacceptabil ca din banii contribuabililor din sector sa fie suportate cheltuieli care revin de drept catre RATB:

„Sunt multe zone aflate in Sectorul 4 care au fost lasate in paragina odata cu demisia fostului primar CRISTIAN POPESCU PIEDONE si consider ca inspre acestea ar trebui indreptate fondurile din bugetul local, in mod real si transparent, nu cum se intampla in situatia de fata, in care se cheltuiesc bani din bugetul local pentru un obiectiv care trebuie intretinut din bugetul RATB.”

Consilierul General sustine ca administratia Sectorului 4, sub conducerea primarului interimar DANIEL BALUTA, nu se afla la prima abatere de acest fel, o alta fapta care intra sub umbrela „deturnare de fonduri” fiind asfaltarea din banii primariei a unui drum…privat.

„Nu trebuie uitat faptul ca PRIMARIA SECTORULUI 4, sub administratia interimara a lui DANIEL BALUTA, nu se afla la prima suspiciune de deturnare de fonduri. In data de 11 martie, am adus la cunostinta opiniei publice lucrarea de asfaltare pe care PRIMARIA SECTORULUI 4 a realizat-o, din banii contribuabililor, a unui drum privat din zona strazii Cararuia. Am reclamat si voi continua sa reclam astfel de fapte care au ca scop deturnarea fondurilor publice si doresc, in calitate de Consilier General al Municipiului Bucuresti, ca fondurile unei primarii de sector sa fie utilizate pentru obiectivele care apartin, conform legii, primariei de sector in cauza si nu altor entitati administrative,” conchide Alexandru Ionescu.

Sursa text: PoliticScan