Adam Szalai: Cine a crezut ca ne putem bate cu Olanda, Romania si Turcia s-a pacalit singur

Adam Szalai, unul dintre cei mai in voga jucatori ai nationalei maghiare si ai formatiei germane Schalke 04, a rabufnit la adresa jurnalistilor din Ungaria in cadrul conferintei de presa organizata inaintea meciului cu Andorra.

Szalai a declarat ca oricine a crezut ca nationala maghiara se va putea bate cu echipele similare ale Olandei, Romaniei si Turciei s-a pacalit singur. Iata cele mai importante declaratii facute de Adam Szalai:

“Indiferent de rezultatul meciurilor din Romania si Olanda sau de soarta acestei campanii de calificari, realitatea este ca suporterii maghiari sunt pacaliti de 20 de ani. Motivul il reprezinta faptul ca noi intre noi si voi, presa, fixam niste obiective care nu au tangenta cu realitatea”.

“M-am saturat de cronici ale partidelor in care se invoca ghinionul, gazonul, golurile parabile sau sansele matematice de calificare. Numiti un jucator maghiar care in ultimele doua decenii a jucat constant la o echipa de top din Germania, Anglia, Italia sau Spania. Numiti unul care a jucat constant in Liga Campionilor. Numiti un talent crescut in Ungaria, care a plecat pe milioane de euro intr-un campionat de top. Numiti o echipa din Ungaria care joaca constant in Liga Campionilor sau Europa League. Numiti un antrenor maghiar care in ultimii 20 de ani a realizat ceva in Europa.

Nu avem jucatori si nu poti invata fotbal la 25-27 de ani in cele cinci zile petrecute la nationala. Nu avem antrenori si suntem atat de ramasi in urma in formarea fotbalistilor, incat nu ai cum sa ceri calificari in aceste conditii”.

“Inteleg reactia fanilor dupa meciul cu Romania. Atmosfera in jurul partidei a fost umflata artificial. Putem sa comparam cele doua loturi? Uitati-va la Romania. Jucatori la Stuttgart, Getafe, in Anglia sau Italia, plus Steaua, echipa care joaca in Liga Campionilor. Ati vazut cati jucatori da nationalei?

Sa vedem loturile celor doua echipe. Unde se antreneaza si joaca romanii si unde o facem noi. In aceste conditii, avem nevoie de un selectioner care zi si noapte sa ne bage o tactica in cap, nu unul care ne zice ca suntem jucatori profesionisti si sa rezolvam singuri meciurile.

Nu este realist sa va asteptati sa jucam de la egal la egal cu olandezi, turcii si romanii. Ce vreti de la jucatori care joaca in liga maghiara in fata a 1.000 – 2.000 de oameni si li se cere sa castige la Bucuresti in fata a 50.000 de suporteri? Nu era acelasi lucru daca pierdeam cu 1-0 in Romania? Tot o calificare ratata ar fi insemnat”, a rabufnit Adam Szalai.

In momentul in care a fost acuzat ca n-a dat totul la Bucuresti si ca “doua mii de ultrasi maghiari nu s-au temut sa traverseze Romania intr-o ploaie de pietre, de bastoane ale jandarmeriei, ca sa infrunte 50.000 de fani romani”, Szalai a raspuns:

“Cum va dati seama daca un jucator da totul sau nu? Iti trebuie antrenament fizic si mental pentru a depasi presiunea unui asemenea meci. Respect fanii. Ei au fost pacaliti cu adevarat in ultimii 20 de ani, dar ce vroiati de la noi? Sa ne luam la bataie cu romanii pe teren?”

Sursa foto: skysports.com