Adaposturile destinate cainilor comunitari sunt pline pana la refuz

In urma unei campanii nationale de prindere a cainilor fara stapan de pe strazi, adaposturile din toata tara s-au ocupat in totalitate. In aceste conditii, daca nu se vor elibera locuri in urma adoptiilor, animalele ar putea fi in curand eutanasiate, mai ales ca au aparut normele de aplicare ale noii legi care reglementeaza omorarea cainilor de catre institutiile autorizate, informeaza TVR.

Conform postului public, in Iasi, adapostul din oras are o capacitate de 200 de locuri. Chiar si cu adapostul plin, pe strada au mai ramas sute de caini. Si desi adoptia este o solutie pentru a scapa maidanezii de la eutanasiere, in luna decembrie, numai 15 animale si-au gasit stapan. Prin urmare, singura modalitate prin care aceste animale ar putea scapa de la moarte sigura este finalizarea adapostului la a carui constructie se lucreaza inca din 2009.

Si in Bucuresti, situatia este asemanatoare. Desi in cazul Capitalei, exista mai multe adaposturi cu o capacitate mult mai mare de cazare, si maidanezii sunt, de asemenea, mult mai numerosi.

Astfel, si aici, autoritatile intentioneaza sa puna in aplicare legea care spune ca acesti caini trebuie eutanasiati daca in 14 zile de la capturare nu sunt adoptati. Peste 40.000 de animale fara stapan vor fi ucise daca nu sunt adoptate in cel mai scurt timp.

Sursa foto: realitatea.net