Adevarata fata a jurnalistului-justitiar SILVIU MANASTIRE. Cine este de fapt omul care striga “hotii”

Jurnalistul SILVIU MANASTIRE este pentru foarte multi unul dintre putinii ziaristi justitiari intr-o societate romaneasca devastata de coruptie. La prima vedere realizatorul emisiunii “Dosar de Politician” este un deontolog desavarsit si un veritabil varf de lance in lupta cu politicienii si afaceristii atinsi de virusul coruptiei.

Pe de alta parte, adevarata fata a lui SILVIU MANASTIRE este cu totul alta. Jurnalistul provenit din Ardeal si intepenit bine in peisajul mass media din Capitala are un trecut care nu face altceva decat sa certifice veridicitatea zicalei “hotul striga hotii”. 

Omul care ridica piatra pentru a da in afacerile cu statul ale candidatilor de la parlamentare, europarlamentare, locale si prezidentiale uita sa intrebe  „dar pe mine cine m-a propus la Transelectrica sau la Ministerul Economiei?” “SILVIU MANASTIRE, jurnalistul teolog, directorul de institutie media care a lasat parjol pe unde a trecut, consilierul ministrului Bode, mana dreapta a Andreei Paul Vass, propunerea ministerului pentru CA al Transelectrica…” este descrierea plina de acuratete facuta asa-zisului justitiar de catre jurnalistii de la Cotidianul in urma cu cativa ani dar la fel de actuala si in prezent.

In continuare va prezentam ce au aflat niste jurnalisti veritabili despre SILVIU MANASTIRE.

SILVIU MANASTIRE uita insa ca ani de zile tocmai el a fost pe statul de plata al statului! Dupa ce a terminat Liceul Teologic, SILVIU MANASTIRE a schimbat macazul si a lasat sutana pentru pix. A trecut de la preotie la jurnalistica. Si nu de orice fel, ci de investigatii, la Gazeta de Cluj. De unde, SILVIU MANASTIRE a plecat cu coada intre picioare. A urmat Money Channel, televiziunea de business lansata de Sorin Ovidiu Vantu, dupa care SILVIU MANASTIRE a renascut apoi si a schimbat din nou macazul.

A trecut de la editorial la administratie: SILVIU MANASTIRE devine administrator provizoriu la o companie cu afaceri anuale de 2,9 mld. lei (680 mil. euro), director la agentia de presa NewsIn, sef pe editia de Transilvania a publicatiei Gardianul si fost actionar la Ziua de Cluj. In toamna anului 2007, SILVIU MANASTIRE a reusit sa obtina contul de publicitate al clubului Bamboo, cand a avut loc deschiderea oficiala la Cluj, prin intermediul Silver Media. Apoi a contractat servicii de publicitate de la mai multe firme clujene pentru promovare Cateva sute de milioane de lei vechi, sume pentru care s-au emis facturi si s-au platit taxe si impozite la stat in avans. Din nefericire pentru ei, prestatorii nu au incasasera nimic din aceste sume si au trecut la capitolul pierderi in propriile bilanturi. Pagubitii fluierau a paguba si erau angajati in procese lungi, costisitoare si inutile, cu atit mai mult cu cit SILVIU MANASTIRE nici nu le mai raspundea la telefon fostilor parteneri din presa clujeana.

SILVIU MANASTIRE declara nonsalant legat de acest aspect ca “Informatiile legate de activitatea mea in presa clujeana si mai ales aspectele privind creantele catre diferite institutii mass media sunt rauvoitoare si denaturate. Mii de firme au intrat in incapacitate de plata, nefiind vorba de vreo actiune premeditata a mea sau a firmelor mele. Informatiile sunt preluate de pe un site anonim, nimeni neasumandu-si responsabilitatea pentru ele”. Adica, nu ca cele prezentate nu corespund realitatii, ci, ghinion, firma a intrat in incapacitate de plata. Ce s-a intamplat cu banii, mister. Urmeaza cativa ani de pelerinaje total ecumenice prin Bucuresti si apoi, precum pasarea Phoenix SILVIU MANASTIRE  renaste din nou, de data aceasta pe campii portocalii, cu pete SIE: Boc-Vass-Bote-Ungureanu.

SILVIU MANASTIRE apare in ipostaza de consilier in Ministerul Economiei, mana dreapta a Andreei Paul Vass.(…)

SIILVIU MANASTIRE si-a demonstrat abilitatile manageriale si economice deja la Cluj, cand, din postura de director al „Gardianul de Transilvania” lasase datorii de peste 1,2 miliarde de lei catre firmele care editeaza ziare si catre televiziuni. Se pare insa ca aceste abilitati manageriale si economice sunt apreciate de PDL, pentru ca, in Guvernul Ungureanu, SILVIU MANASTIRE devine responsabil cu imaginea (purtator de cuvant) al ministrului Economiei, Lucian Bote. Dupa cum vedeti o sumedenie de firme private, nici un ban de la stat! Si, cireasa de pe tort: in primavara lui 2012, SILVIU MANASTIRE e propus ca membru in consiliul de administratie al Transelectrica, companie la care statul detinea la momentul respectiv 73,7% din actiuni. Atunci, ministrul Lucian Bode a solicitat companiei sa-i numeasca in consiliul de administratie pe Gabriel-Adrian Margin, directorul sau de cabinet de la Ministerul Economiei, si pe SILVIU MANASTIRE, consilierul sau personal. Consiliul de Administratie al Transelectrica risca sa devina un Turn Babel, plin de specialisti unul si unul: un jurnalist, un antrenor de fotbal, un specialist in stiinte militare si pe Gheorghe Seculici, socrul lui Gheorghe Falca, primarul de la Arad, cunoscut mai ales ca finul presedintelui Traian Basescu. (….) “, notau jurnalistii de la Cotidianul.

De atunci au mai trecut cativa ani iar SILVIU MANASTIRE a incasat bani si de la Romania Tv si de la Realitatea Tv iar acum a esuat la postul B1 Tv si site-ul PSNews (instrumentul de presa ghidonat de Daniel Chitoiu). Daca ar fi sa ne luam dupa traseul din mass media al lui SILVIU MANASTIRE suntem tentati sa credem ca acesta este mai degraba un jurnalist traseist decat justitiar si cam atat………

Sursa foto: FACEBOOK