Adevăratul Ragnar Lothbrok conducea, acum mai bine de un mileniu, o bătălie legendară?

În data de 28 martie 845, Parisul a fost prădat de către vikingi, în funtea cărora se afla, cel mai probabil Ragnar Lothbrok, care ar fi colectat o răscumpărare uriaşă pentru a pleca.

Ragnar Lothbrok a fost un conducător danez legendar. Istoricii cred că el a trăit în prima parte a secolului al IX-lea, fiind unul dintre cei mai influenţi lideri militari din acea perioadă.

Printre evenimentele majore care îi sunt atribuite vikingului se numără atacul asupra Franţei, asediul şi capturarea Parisului din anul 845 şi un atac asupra Nothumbriei, unul dintre regatele medievale ale anglo-saxonilor, în 865.

Citește și: ALCATRAZ, CEA MAI SIGURĂ ÎNCHISOARE DIN LUME, A FOST ÎNCHISĂ ACUM 54 DE ANI

În timpul celei din urmă, armata lui Ragnar Lothbrok a fost înfrântă, iar el a fost luat prizonier. Regele Aella al II-lea a poruncit să fie aruncat într-o groapă cu şerpi veninoşi, unde ar fi murit în chinuri groaznice.

Pe 28 martie, adepţii religiei asatru sărbătoresc “Ziua lui Ragnar Lothbrok “, zi care marchează cel mai mare succes militar al liderului nordic. Asatru consideră valori morale curajul, onoarea, ospitalitatea, independenţa şi libertatea, individualitatea şi responsabilitatea, hărnicia şi perseverenţa, loialitatea şi respectarea strămoşilor.

Religia este recunoscută în state precum Islanda, Norvegia sau Danemarca. Viaţa lui Ragnar Lothbrok a inspirat serialul TV “Vikingii”.

Sursa foto: captura video