ADEVARUL despre MOS CRACIUN! Cine a creat IMAGINEA batranelului cu barba alba si costum rosu

Americanii au descoperit care au fost parintii lui Mos Craciun. Imaginea Mosului, asa cum o stim astazi, drept un batran vesel, cu barba alba si imbracat in rosu, a fost creata in anii 30 de un artist american.

Inainte ca gigantul Coca-Cola sa isi puna amprenta pe imaginea lui, Mos Craciun era cunoscut ca un personaj imbracat cu un costum albastru cu alb.  Cel de astazi, un batran cu barba lunga si imbracat intr-un costum rosu, este o inventie a Coca-Cola din anii ’30 si face parte din campaniile de marketing ale companiei. 

CITESTE SI: Ce PRACTICI MAGICE de CRACIUN se intalnesc in satele pastratoare de traditii din ROMANIA

Anterior, Coca Cola incercase si cu alte ocazii sa il deseneze pe Mos Craciun, dar rezultatul a fost un personaj cu o imagine rautacioasa. Pentru versiunea care a prins la public, americanul Haddon Sundblom a folosit un vecin drept model, iar mai tarziu s-a pictat pe sine insusi.

CITESTE SI: 10 TRADITII de CRACIUN pe care sa le sarbatoriti alaturi de FAMILIE

Artistul a creat imagini pentru Coca Cola timp de zeci de ani, iar pentru ca arta sa sa nu fie uitata, desenele sunt pastrate intr-un muzeu special. Va asiguram insa ca, desi imaginea Mosului a fost desenata de un artist, el exista in realitate, iar in aceasta noapte copiii din toata lumea isi vor primi cadourile pe care si le-au dorit. 

Sursa foto: cuvantul-ortodox