Adi Bărar, liderul trupei Cargo, a murit

Adi Bărar, chitaristul și fondatorul formației Cargo, a murit. Muzicianul în vârstă de 61 de ani era internat de aproape două săptămâni la Timișoara după ce a fost confirmat cu COVID-19.

“Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! “<<Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!>>”, este anunțul postat pe Facebook de trupa Cargo.

Membrii trupei anunțau în 25 februarie că Adi Bărar a fost confirmat cu COVID-19 şi internat în stare gravă în Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara. El avea şi alte afecţiuni mai vechi.

Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). Leo Iorga a fost cooptat ca solist și a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist. În 2002, Ovidiu Ioncu “Kempes” a plecat în Australia, vocea principală fiind preluată de Adrian Igrişan.

În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis – „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical” – şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara. Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrişan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

Sursa foto: facebook