Adi Despot are probleme uriașe! Este suspectat că ar fi dosit șpaga de milioane dintr-un dosar celebru

Procurorii DNA au cerut verificarea conturilor lui Adrian Despot! Fostul jurat de la ”Vocea României” a fost suspectat că ar fi ”dosit” șpaga de 2 milioane € din celebrul dosar ”Cârlionțatu’”, cu Sorin Ovidiu Vîntu și Bogdan Olteanu în rolurile principale, anunță, în exclusivitate, cancan.ro.

Numele lui Adrian Despot a ajuns pe buzele procurorilor ca urmare a faptului că este căsătorit cu Lisa, nimeni alta decât sora fostului viceguvernator al BNR și ex-președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu.

În prezent, dosarul se află la tribunal și, potrivit surselor cancan.ro, a primit numele de cod “Cârlionțatu” din cauza faptului că fostul șef al Camerei Deputaților era poreclit astfel de Sorin Ovidiu Vântu, conform stenogramelor rezultate din interceptări, cu referire la „podoaba” sa capilară.

Procurorii au cerut date de la ANAF

Anchetatorii susțin că șpaga de două milioane de euro pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat-o lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării ar fost spălată prin intermediul unui circuit financiar între mai multe companii offshore, metodă consacrată în schemele de evaziune. Însă procurorii au avut anumite suspiciuni, potrivit cărora Adrian Despot nu ar fi străin de situație și că o parte din bani s-ar afla în conturile sale.

Motiv pentru care procurorii DNA au făcut mai multe adrese către ANAF și diverse bănci prin care au cerut detalii despre veniturile și conturile lui Adrian Despot.  Magistrații au suspectat că Bogdan Olteanu ar fi ascuns mita de două milioane de euro chiar în conturile solistului de la “Vița de Vie”, ca urmare a legăturii pe care acesta o are cu Lisa, sora fostului președinte al Camerei Deputaților.

Citește și: DOUĂ VEDETE DIN SHOWBIZ-UL AUTOHTON SE ȚIGĂNESC PENTRU UN BOLID DE LUX: DĂ-MI MAȘINA ÎNAPOI

Adi Despot a ajuns, astfel, suspect în celebrul dosar “Cârlionțatu’”, mai scrie cancan.ro. Procurorii au cerut să se verifice dacă sumele din conturile artistului corespund cu veniturile sale din concerte și alte activități pe care le întreprinde. Dacă sumele nu vor putea fi justificate, conform legii, ar urma să fie pus sechestru pe banii care sunt în plus. Adi Despot a ajuns, astfel, să fie bănuit că ar fi ”dosit” uriașa șpagă pe care SOV i-ar fi dat-o cumnatului său, Bogdan Olteanu.

Toate actele sunt, în clipa de față, la dosarul din instanță. Acolo sunt sute de extrase de cont, dar și răspunsuri de la bănci privind conturile mai multor persoane, inclusiv Adi Despot. Procurorii DNA au cerut ANAF-ului date financiare despre solist și au primit răspunsuri vizând persoana fizică, dar și persoanele juridice implicate.

Sursa foto: cancan.ro