ADINA VALEAN, desemnata de PPE pentru pozitia de vicepresedinte al Parlamentului European

ADINA VALEAN, aleasa vicepresedinte al Parlamentului European

Europarlamentarul PNL Adina Valean a fost desemnata miercuri, in grupul PPE, pentru pozitia de vicepresedinte al Parlamentului European, alaturi de alti cinci europarlamentari ai grupului, urmand ca plenul PE sa valideze saptamana viitoare aceste propuneri.

“Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European si-a desemnat candidatii pentru functiile de vicepresedinte al Parlamentului European. Adina Valean, europarlamentar din partea Partidului National Liberal, a fost aleasa alaturi de Rainer Wieland, Antonio Tajani, Ramon Valcarcel, Ildiko Gall si Mairead McGuinness”, se arata intr-un comunicat al PNL.

“Ar putea fi pentru prima data de la aderare cand Romania obtine o pozitie de vicepresedinte al Parlamentului European. Este un semnal puternic pe care PPE il da romanilor, sa aiba incredere ca sunt apreciati in Uniunea Europeana. (…) Cooperarea in interiorul delegatiei Romaniei in PPE este un semnal bun pe care il dam pentru un partid de dreapta unit si puternic acasa si in Europa”, a sustinut Adina Valean in comunicatul citat.

Citeste si: Afla aici mai mult despre propunerea Delegatiei Romaniei in PPE pentru un post de VICEPRESEDINTE al PE

Cei sase europarlamentari PNL alesi la scrutinul din 25 mai s-au alaturat grupului PPE, dupa ce, in mandatul anterior, eurodeputatii liberali au facut parte din grupul ALDE. De asemenea, este in desfasurare procesul de afiliere a PNL la PPE.

Delegatia deputatilor PPE din Romania – formata din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR si 2 membri PMP – a decis la inceputul lunii iunie sa adopte o formula de copresedintie, care sa fie asigurata de Adina Valean (PNL) si Theodor Stolojan (PDL).

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde declara, in 3 iunie, ca Adina Valean ar putea fi vicepresedinte al Parlamentului European.

Citeste si: ADINA VALEAN SI THEODOR STOLOJAN conduc delegatia deputatilor PPE din Romania

El a fost intrebat la acel moment de pozitiile pe care europarlamentarii PNL le pot negocia in Parlamentul European cata vreme afilierea oficiala la PPE nu s-a produs. “Presedintii delegatiei Romaniei sunt Valean si Stolojan, ei sunt conducatorii delegatiei formate din 15 membri, delegatia Romaniei in PPE. Marian Jean Marinescu este vicepresedintele grupului PPE, al intregului grup PPE, si speram ca Adina Valean va fi vicepresedintele Parlamentului European”, a mai spus Frunzaverde. 

Parlamentul European are 14 functii de vicepresedinte.