ADINA VALEAN, despre modificarea legii privind comunicatiile electronice: Din punct de vedere economic, este o greseala

ADINA VALEAN, deranjata ca social-democratii romani nu au votat-o in PE: Mi s-a parut nepotrivit

Europarlamentarul PNL, ADINA VALEAN, considera ca modificarile propuse la legea privind comunicatiile electronice este o greseala din punct de vedere economic, dand ca exemplu Italia, care a dat o astfel de lege, insa ulterior a abrogat-o, deoarece efectele imediate in piata au fost de blocaj in dezvoltarea si utilizarea retelelor wifi si scaderea vanzarilor pentru cartelele telefonice preplatite. 

“Intelegem ca proiectul de lege pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice este probabil motivat de ratiuni de siguranta nationala. Dar, din punct de vedere economic, este o greseala care va crea probleme pentru sectorul ICT. Avem exemplul Italiei care a dat o astfel de lege si efectele imediate in piata au fost un blocaj in dezvoltarea si utilizarea retelelor wifi si o scadere a vanzarilor pentru cartelele telefonice preplatite. Cu astfel de consecinte, Italia a decis abrogarea acestei legislatii, dar efectele par a fi, din pacate, pe termen lung”, sustine ADINA VALEAN.

Citeste si: ADINA VALEAN: Ideea ca as fi mers la PPE pentru functii in PE este un non-sens

Europarlamentarul liberal mai atrage atentia ca intr-o societate moderna, interesul ar fi ca tot mai multi romani sa beneficieze de servicii de telefonie mobila si internet intr-un mod cat mai prietenos pentru utilizatori si a adaugat ca piata telecomunicatiilor trebuie sa ramana cat mai libera si mai putin birocratica.

“Spatiul digital este unul liber prin definitie. Ca toate guvernele lumii, mai democratice sau mai putin democratice, sunt tentate de cantitatea si calitatea informatiilor din sfera digitala este o urmare aproape naturala a dezvoltarii rapide a sectorului ICT. Totusi, accesul neingradit al autoritatilor statului in viata privata a cetatenilor tine de o alta era istorica.

Citeste si: ADINA VALEAN SI THEODOR STOLOJAN conduc delegatia deputatilor PPE din Romania

Intr-o societate moderna, bazata pe liberul acces la informatii, interesul general ar fi ca tot mai multi romani sa beneficieze de servicii de telefonie mobila si internet intr-un mod cat mai prietenos pentru utilizatori.

Ma alatur asadar acelora care cred ca o piata cat mai libera si mai putin birocratica in domeniul telecomunicatiilor este spre beneficiul cetatenilor si pentru bunastarea lor. De aceea, sper ca aceasta propunere sa fie respinsa de Parlamentul Romaniei inainte ca ea sa produca efecte greu de corectat in timp”, mai spune ADINA VALEAN.