Adina Valean, despre ruperea USL: E benefica pentru PNL la europarlamentare

Europarlamentarul PNL  Adina Valean crede ca ruperea Uniunii Social Liberale reprezinta un avantaj pentru liberali in perspectiva alegerilor europarlamentare.

”Eu cred ca in aceasta campanie sau in orice reprezinta un avantaj (n.r.- ruperea USL ). In sensul urmator: eu, datorita istoriei mele personale si felului in care am vazut eu lucrurile incepand cu anii ’90 incoace, nu am avut niciodata o apetenta sau incredere in cei din PSD. De altfel, nici in politicile socialiste europene nu cred prea mult, mi se pare ca sunt daunatoare grav economiei si nu fac, in fond, sa aduca nicio plusvaloare vietii cetatenilor, desi pretind ca asta ar fi tinta lor”, a  declarat Valean in cadrul unei conferinte de presa organizata vineri la Targoviste.

Europarlamentarul PNL a vorbit si despre motivele ruperii USL.

”Eu am crezut ca USL reprezinta un contract intre doua partide diferite care isi propun impreuna sa atinga un anume obiectiv politic. In momentul, insa, in care unul dintre parteneri nu mai respecta contractul, nu are sens sa mai ramai alaturi de el.

Citeste si: Klaus Iohannis, sigur de succesul PNL in acest an electoral

Problema pentru PNL a fost cu atat mai grava cu cat, practic, in acest Guvern Ponta noi nu am reusit sa ne transmitem mesajele si masurile liberale catre electoratul de dreapta pe care dorim sa il reprezentam. Eram intr-o situatie imposibila. Adica, ce sa facem? Dupa umarul domnului Ponta sa spunem: am vrea sa facem cutare masura, dar nu ne lasa domnul Ponta. In felul acesta lucrurile nu aveau cum sa continue”, a punctat Adina Valean.

Candidat pentru un nou mandat de europarlamentar, Adina Valean a fost prezenta, vineri, la Targoviste, unde s-a intalnit cu membri ai organizatiei PNL Dambovita.