ADINA VALEAN: Nu toti suntem gata sa ne vindem sufletul pentru gaz rusesc

ADINA VALEAN, europarlamentar liberal, considera ca, in timp ce unii europarlamentari fac declaratii rasunatoare condamnand atitudinea Rusiei, aceasta nu face decat “sa anexeze Ucraina bucata cu bucata”, informeaza Agerpres.

“Se fac declaratii rasunatoare condamnand atitudinea Rusiei, ne-am exprimat indignarea vizavi de atitudinea sovietica a Rusiei, ne exprimam ingrijorarile.

Citeste si: George Scutaru: Ponta s-a mutat la MApN de frica protestelor 

Dar, in tot acest timp, Rusia nu face decat sa anexeze bucata cu bucata Ucraina. In acelasi timp, presedinte (PE Martin) Schulz vorbeste de interesele comune ale UE si Rusiei. Nu toti suntem gata sa ne vindem sufletul pentru gaz rusesc. Poate ca este usor pentru unii sa vorbeasca asa, pentru ca nu au simtit pe pielea lor ce inseamna o presiune a Rusiei.

Citeste si: Traian Basescu: In 5-6 ani, UE va rezolva PROBLEMA DEPENDENTEI de GAZE din RUSIA

Dar cei din Romania, Polonia sau Germania de Est, care au murit luptand pentru libertate si democratie, stiu ce inseamna toate acestea si pentru acestea lupta astazi ucrainenii. Haideti sa nu repetam aceeasi greseala ca si cu Moldova. Nu putem elabora rezolutii, e prea tarziu. E nevoie de o perspectiva de apartenenta la Uniunea Europeana, si haideti sa semnam acordul”, a indemnat ADINA VALEAN cu prilejul unei dezbateri consacrate crizei din Ucraina, care a avut loc la Strasbourg. Parlamentul European reunit la Strasbourg a gazduit miercuri ultima dezbatere asupra crizei din Ucraina, inainte de alegerile europene din luna mai.

Sursa foto: adevarul.ro