ADINA VALEAN SI THEODOR STOLOJAN conduc delegatia deputatilor PPE din Romania

Delegatia deputatilor PPE din Romania – formata din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR si 2 membri PMP – a decis sa adopte o formula de co-presedintie, care va fi asigurata de Adina Valean (PNL) si Theodor Stolojan (PDL).

Anuntul a fost facut de europarlamentarul PMP Cristian Preda, pe blogul sau.

Conform sursei citate, delegatia deputatilor PPE din Romania a decis sa sustina candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru pozitia de vicepresedinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Citeste si: PNL si PDL au stabilit sa desemneze candidatul la Presedintie pana la 1 august. DECLARATII IOHANNIS SI BLAGA

Alegerile vor avea loc miercuri, dupa ce va fi desemnat prin vot presedintele fractiunii populare din PE. 

Delegatiei romanesti din PPE ii vor reveni – conform algoritmului d’Hondt, care sta la baza distribuirii tuturor responsabilitatilor din forul legislativ european – 7 sau 8 functii in cadrul comisiilor si al delegatiilor parlamentare, precizeaza Cristian Preda.

El mentioneaza ca ar dori sa lucreze in comisia de afaceri externe, in cadrul careia a fost vicecoordonator in 2009-2014, si ca i-ar placea, pe de alta parte, sa fie supleant in comisia de afaceri constitutionale, dupa ce in mandatul care se incheie peste cateva zile a fost supleant in comisia de dezvoltare.  

Citeste si: Europarlamentarii romani si-au primit certificatele doveditoare ale alegerii in Parlamentul European