ADIO INTELEGERE PSD-ALDE-UDMR! HUNOR: NU VOM FI IN SALA LA VOTUL MOTIUNII DE CENZURA

Negocierile PSD – UDMR privind proiectele de lege inaintate de maghiari au intrat in impas, marti dimineata, iar liderii Uniunii au convocat o sedinta unde urmeaza sa decida pozitia lor fata de motiunea de cenzura.

UPDATE 3Kelemen Hunor a declarat marti, dupa sedinta conducerii UDMR, ca “In unanimitate colegii mei au decis sa nu participam la votarea motiunii de cenzura. Nu vom fi in sala”.Hunor a acuzat “nationalistii de serviciu” care s-ar fi activat dupa pornirea discutiilor de ieri cu PSD, informeaza corespondentul Hotnews.ro la Parlament.

Seful UDMR a anuntat ca protocolul de colaborare mai vechi cu PSD a ramas in vigoare, el urmand sa fie analizat la finalul acestei sesiuni parlamentare. “UDMR nu se pozitioneaza in nici o tabara, nu voteaza nici cu Grindeanu, nici cu Dragnea, nici impotriva lui Grindeanu, nici impotriva lui Dragnea. Nu ne-a convins nici o tabara fiindca nu ne asezam nici pe partea unuia, nici pe partea celuilalt. N-am avut negocieri cu nimeni. Am avut discutii. E o diferenta uriasa”, a spus Kelemen Hunor.

UPDATE 2: Deputatul USR Tudor Pop sustine ca “umbla vorba in Parlament” ca pentru votarea motiunii s-ar promite cate 150.000 de euro. “PSD te trimite in vacanta. Umbla vorba in plen ca mercurial de azi pentru votul de sustinere a motiunii este de 150.000 de euro. Ieri era 100.000 de euro. Maine probabil sare de 200.000 de euro. Dragnea la promotie. Romania de vanzare”, a scris pe Facebook Tudor Pop.

UPDATE 1Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti, la Senat, ca discutiile cu UDMR s-au inchis si ca va reveni cu precizari. ALDE ar urma sa aiba o sedinta marti la grupul parlamentar de la ora 13, afirma surse politice, citate de Agerpres.

Alianta PSD-ALDE a negociat intens in ultimele zile cu UDMR pentru a isi asigura o majoritatea confortabila la votul privind motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu.  Amintim ca aprobarea mai multor modificari la unele proiecte de lege sustinute de UDMR a fost anulata marti pe ultima suta de metri.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE, a confirmat marti ca negocierile cu UDMR s-au oprit: “In fata volumului mare ne-am dat seama ca nu putem gestiona intr-un timp atat de scurt. Ca atare, ne-am oprit. Nu ne-am certat, ne-am despartit in relatii foarte bune, dar ne vedem fieccare de treburile proprii”.

Tariceanu a mai spus ca toate partile si-au aratat disponibilitatea de negociere.

STIRE INITIALA

Senatorul UDMR Cseke Attila a spus ca a fost retras proiectul de lege privind sarbatorirea in Romania a Zilei Maghiarilor, pe 15 martie.Fostul ministru al Sanatatii sustine ca legea era “aproape identica, doar data diferita” cu alte legi prin care se sarbatoreste o zi a altor minoritati nationale.

Astfel, toate proiectele de lege pe marginea carora au discutat, luni, reprezentantii UDMR si ai PSD-ALDE, au fost retrase marti, transmit televiziunile de stiri. Surse Digi 24 sustin ca UDMR nu va vota motiunea de cenzura PSD-ALDE. De asemenea, sedinta de Guvern a fost amanata.

Sursa foto: adevarul