ADIO REDUCERE de PEDEAPSA pentru PUSCARIASII – SCRIITORI – OFICIAL

Detinutii care au scris carti cu caracter presupus stiintific si care vor astfel sa iasa mai devreme din inchisoare nu vor mai putea beneficia de aceasta prevedere a legii, cel putin pana in luna septembrie.

Astfel, marti a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta ce prevede ca scriitorii de dupa gratii nu vor mai beneficia de reducerea pedepsei, relateaza televiziunile de stiri. Miercuri, Guvernul a anuntat adoptarea unei suspendari a articolului care prevedea acest lucru.

“Guvernul a adoptat azi o suspendare a acestui articol pana la data de 1 septembrie. Articolul care prevedea ca in cazul de elaborare de lucrari stiintifice se considera 30 de zile executate se suspenda pana la 1 septembrie”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: ORDONANTA DE URGENTA PENTRU CA PUSCARIASII – SCRIITORI SA NU FIE ELIBERATI MAI DEVREME

Potrivit lui Dan Suciu, s-a facut un abuz “prin folosirea excesiva a acestei prevederi” care a ajutat detinutii sa iasa mai devreme din inchisoare. In plus, purtatorul de cuvant al Guvernului a atras atentia asupra numarului “excesiv de mare al cartilor scrise in inchisoare” si a mentionat ca, “de la nicio lucrare in 2006, anul trecut s-a ajuns la 337 de lucrari, care toate pretind ca au caracter stiintific”.

In data de 2 februarie s-a incheiat dezbaterea publica lansata de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, privind ordonanta de urgenta prin care urma sa se abroge textul de lege de care beneficiaza scriitorii din inchisori pentru a li se reduce numarul de zile din pedeapsa.

Sursa foto: realitatea