Adio titlu, la revedere Teja! FCSB caută un nou antrenor! Gigi Becali renunță și la 7 jucători

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, la Pro X, că meciul cu CFR Cluj de duminică va fi ultimul pentru antrenorul Mihai Teja, subliniind că deocamdată nu ştie cine îi va lua locul, transmite News.ro.

Update: Antrenorul Marius Şumudică a declarat, luni, că nu va antrena FCSB şi că Gigi Becali a făcut bine că s-a gândit la Edward Iordănescu, informează News.ro.

“Am mesaje din partea fanilor FCSB, care îşi doreau foarte mult să vin la echipă şi mesaje din partea celor rapidişti care mă implorau să nu mă duc la FCSB. Pentru mine, contează cel mai mult lucrul profesional. Nu am vorbit cu Gigi Becali să preiau echipa, nu s-a pus în discuţie să preiau FCSB-ul, pe mine nu m-a contactat. Singurul cu care am vorbit este Mihai Stoica, cu care în ultimul timp am ţinut o legătură. Este un tip care cunoaşte fotbal şi care după un timp m-a deblocat şi am început să discutăm despre fotbal. În momentul de faţă am contract încă un an cu Al-Shabab şi eu cred că cea mai bună soluţie pentu cei de la FCSB în momentul de faţă este ceea ce a spus domnul Becali, de a-l numi pe Edward Iordănescu antrenor al acestei echipe. În momentul de faţă, Marius Şumudică nu intră în discuţii, atât timp cât suporterii FCSB-ului au spus că nu-şi doresc ca eu să antrenez această echipă, nici eu în momentul de faţă nu sunt dipsus să vin la FCSB. Este cea mai bună soluţie să-l numească pe Edward Iordănescu, cred”, a declarat Şumudică, la Digi Sport.

El a spus că niciodată nu se va duce să urmărească antrenamentele unui tehnician român, nici la cele ale lui Gheorghe Hagi, aşa cum îi cere Becali viitorului antrenor al FCSB.

“Eu, niciodată, cu tot respectul pentru Gică Hagi, nu aş putea să mă duc la anternamentele lui Gică Hagi şi să văd cum joacă Gică Hagi dintr-o atingere sau din două atingeri. Gică Hagi este unul dintre cel mai mari antrenori ai României, dar meciurile disputate între echipa condusă de Marius Şumudică şi echipele conduse de Gică Hagi sunt 5-3 pentru Marius Şumudică. Şi eu consider, cu tot respectul pentru Gică Hagi şi cu tot respectul pentru Gigi Becali, că nu aş face niciodată acest lucru şi nu m-aş duce să urmăresc niciun antrenor român, fiindcă am atâta experienţă încât şi rezultatele respective atestă acest lucru. Cu asta închidem subiectul, sunt în continuare antrenorul lui Al-Shabab şi vreau în continuare să rămân în străinătate. Le dau un sfat celor de la FCSB, chiar dacă 83 la sută dintre fani m-au apreciat în toate publicaţiile, în momentul de faţă cred că Gigi Becali a luat cea mai bună decizie în a-l numi pe Edward Iordănescu”. a adăugat Şumudică.

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că se gândeşte să-l numească antrenor principal în locul lui Mihai Teja pe Edward Iordănescu. Becali i-a făcut deja jumătate din echipă: “Să-i văd în teren pe portarul Vlad, Man, Moruţan, Coman şi Tănase, pe urmă e treaba lui ce face.”

Știre inițială

“Să felicităm campionii. Merită campionatul, l-au luat pe merit. L-am şi sunat pe Petrescu. Nu mi-a răspuns, probabil o să mă sune. E echipa mai puternică, a fost cea mai tare in play-off. Am cerut o statistică. Voluntari – Chiajna – Călăraşi… noi am făcut 8 puncte. CFR a făcut 14 puncte!

Echipele mici trebuie să fie bătute. La noi s-a întâmplat ceva ce n-am văzut niciodata. Mi-era frică şi dacă jucam cu o echipă din liga a 3-a. Nu jucăm nimic! Poate o sclipire Coman, ceva… N-am vazut o echipă care sa-i aibă pe Momcilovic afară un an, Pintilii afară, Stan afară. O să fac o investigaţie, să văd cine e vinovatul? Masorul, doctorul, antrenorul, preparatorul fizic… cine e vinovat? N-am răspunsurile.

De aseară pun întrebări, azi încep investigaţiile. Să vedem cine-mi dă raspunsul corect. Pintilii intră, iese, intră, iese. Marko a stat un an, deşi n-a avut os rupt. O să cer păreri specialiştilor. Meciul cu CFR va fi ultimul pentru Teja. Nu ştiu cine-i ia locul. Cine va fi în locul lui, nu ştiu… Nu fac nimic împotriva suporterilor. Dar, dacă pun antrenor, vreau pace. Dacă suporterii sunt de acord, îl iau. Dacă nu… nu!”, a declarat Becali la PRO X.

Clauza fatală din contractul lui Mihai Teja

Mihai Teja, plătit cu 10.000 euro pe lună, mai are contract cu FCSB până la 30 iunie 2020. În momentul instalării, acesta fusese ademenit cu bonusuri consistente în cazul calificării în grupele unei competiții europene: 50.000 euro pentru Europa League și 100.000 euro pentru Champions League, scrie Gazeta Sporturilor.

Conform contractului, ratarea campionatului îi dă dreptul clubului să-i rezilieze contractul lui Teja, începând cu 1 iunie 2019. Contractul lui Teja expiră în iunie 2020!  FCSB trebuie doar să-i plătească salariile la zi antrenorului, fără alte despăgubiri. FCSB îl poate notifica pe Mihai Teja privind rezilierea contractului pe adresa lui de mail. 

FCSB se desparte de șapte jucători

Noua și vechea vicecampioană a României se va despărți mai mult ca sigur și de 7 jucători, anunță Gazeta Sporturilor. Mijlocașii Dragoș Nedelcu, 22 de ani, și Alexandru Stoian, 28 de ani, au primit hârtii prin care au fost înștiințați că se pot transfera, în timp ce de la echipă va pleca și mijlocașul Florentin Matei, 26 de ani, care nu a confirmat.

De la FCSB își vor lua adio și Alexandru Stan (fundaș, 30 de ani), Mihai Roman I (mijlocaș, 34 de ani, Raul Rusescu (30 de ani, atacant) și Filipe Teixeira (mijlocaș, 38 de ani). “Nu mă grăbesc cu transferurile. Dar Adrian Stoian, Florentin Matei și Raul Rusescu nu vor merge cu echipă în cantonament. Ei nu mai pot juca. I-am adus cu mare drag, le-am dat bani dar e de ajuns. Dacă vor să stea acasă și să primească bani, bine, dar nu cred că e corect. Să-și caute echipe. Pe Rusescu l-am plătit un an degeaba”, a declarat Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.

Dacă vine Șumudică revin și Budescu și Alibec

Gigi Becali a avut mai multe nopţi agitate din momentul în care a conştientizat că titlul e pierdut şi are de ales între doi antrenori: Devis Mangia şi Marius Şumudică.

Dacă atunci când l-a instalat pe Mihai Teja a ţinut cont de sfatul lui MM Stoica şi nu l-a adus pe Dan Alexa, acum Becali nu-l mai ascultă deloc pe MM. Stoica l-ar vrea pe Mangia, tehnician pentru care şi-a declarat simpatia în mai multe rânduri, dar Becali tinde să-i dea credit lui Şumudică, anunță Telekomsport.ro.

Venirea lui Şumudică la FCSB va însemna şi revenirea la gruparea roş-albastră pentru doi jucători importanţi. Denis Alibec şi Constantin Budescu au şanse foarte mari să îmbrace din nou tricoul steliştilor dacă Şumudică va semna cu FCSB.

Budescu ar fi tentat de-o revenire la FCSB şi independent de sosirea lui Şumudică, asta pentru că mijlocaşul a rămas în relaţii excelente cu Becali şi MM Stoica şi ar vrea să revină în România în sezonul următor. Budescu a anunţat că va juca doar pentru FCSB dacă se va întoarce în Liga I.

La Alibec lucrurile sunt ceva mai complicate. Fotbalistul e în conflict cu MM Stoica, iar situaţia sa contractuală e destul de ciudată. Totuşi, dacă Şumudică l-ar cere, atunci Becali îl va readuce pe Alibec la echipă, mai scriu jurnaliștii de la Telekomsport.

Sursa foto: sport