ADIO UBER! IOHANNIS a promulgat legea care INTERZICE APLICATIA de TAXI

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, care prevede interzicerea transportului public de persoane contra cost cu un autoturism fara a detine pentru acesta autorizatie taxi valabila.

Decizia scoate practic in afara legii APLICATIA de TAXI UBER, care deja functiona la limita legii.

Potrivit actului normativ, transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se executa numai de catre transportatori autorizati, care detin autorizatii taxi valabile, in cazul transportului in regim de taxi sau copii conforme valabile, in cazul transportului in regim de inchiriere, eliberate in conditiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

De asemenea, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fara a detine pentru acesta, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.

Potrivit proiectului, este interzis transportul public contra cost de marfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maxima autorizata de cel mult 3,5 tone fara a detine pentru acesta autorizatie taxi valabila, potrivit prevederilor legii, sau alta autorizatie valabila.

CITESTE SI: ANUNT SOC. Serviciul care va falimenta taximetria in Bucuresti. VEZI VIDEO 

Potrivit Administratiei Prezidentiale, tot miercuri, seful statului a semnat decretele privind trecerea in rezerva a generalului de brigada – cu o stea Pop Eugen din Ministerul Afacerilor Interne, pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului privind infiintarea Centrului de Excelenta in Finante, adoptat la Bled, la 3 septembrie 2013, semnat de Romania la Ljubljana, la 30 mai 2014 si pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 11/ 2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95 /2006 privind reforma in domeniul sanatatii, a Legii pentru completarea Art. 5 din OUG nr. 63/ 1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate Romaniei de catre Comunitatea Europeana, precum si a fondurilor de cofinantare aferente acestora, a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 7/ 2015 pentru completarea art. 35a din Legea politiei locale nr.155/ 2010 si a Legii pentru completarea Legii nr. 567/ 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si al personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice.

Sursa foto: presindency.ro