Adjunctul IJP Prahova, RETINUT pentru CERCETARE ABUZIVA, pus sub CONTROL JUDICIAR (surse)

Adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, Adrian Radulescu, retinut de procurorii DNA Ploiesti dupa mai multe ore de audieri, a fost pus sub control judiciar, au declarat marti surse judiciare.

Adrian Radulescu a fost audiat luni de procurorii anticoruptie, fiind ulterior retinut sub acuzatia de cercetare abuziva.

Initial, DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca Radulescu va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva, alaturi de ceilalti doi inculpati retinuti in acest dosar, respectiv seful DGA Prahova, Constantin Ispas, si ofiterul BCCO Ploiesti, Emanuel Saghel.

CITESTE SI: PERCHEZITII la sediile anticoruptie din PRAHOVA, dupa retinerile DNA de ieri

Ulterior, procurorii DNA au dispus masura controlului judiciar fata de Radulescu, astfel ca acesta nu va mai fi prezentat instantei pentru emiterea unui mandat de arestare pe numele sau.

Tribunalul Prahova va decide, marti seara, cu privire la propunerea DNA de arestare preventiva a lui Ispas si a lui Saghel.

Potrivit unui comunicat al DNA, seful Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, Constantin Ispas, a fost retinut pentru luare de mita, trafic de influenta (3 infractiuni), spalare de bani, cercetare abuziva, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Radulescu, pentru doua infractiuni de cercetare abuziva.

CITESTE SI: PLOIESTI: TREI SEFI AI POLITIEI PRAHOVA, ADUSI LA DNA. SEFUL DJA SI OFITERUL BCCO PLOIESTI, RETINUTI DE DNA (SURSE). UPDATE

Ofiterul de politie judiciara Emanuel Saghel — sef serviciu in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti a fost retinut pentru luare de mita, trafic de influenta, santaj si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.