Adjunctul sefului Politiei Judetene Bihor, Ioan Brandas, retinut pentru luare de mita

Adjunctul sefului Politiei Judetene Bihor, Ioan Brandas, a fost retinut, miercuri dupa-amiaza, pe 24 de ore, pentru luare de mita, urmand sa fie prezentat instantei Curtii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Oradea il cerceteaza pe comisarul sef Ioan Brandas, adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bihor, pentru luare de mita.

Acesta mai este acuzat pentru efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o indeplineste, in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, potrivit DNA.

In documentul citat se arata ca la inceputul lunii august 2013, Ioan Brandas a avertizat una dintre persoanele vizate in dosarele de evaziune fiscala constituite la IPJ Bihor ca vor fi facute perchezitii domiciliare cu posibilitatea luarii unor masuri preventive in cauza.

Astfel, persoana cercetata a distrus mai multe documente contabile si alte inscrisuri privind circuitele evazioniste, cat si inscrisuri privind finantarea firmelor din imprumuturi obtinute de la diversi camatari.

Lui Ioan Brandas i s-au adus la cunostinta acuzatiile, acesta fiind retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile Curtii de Apel Oradea. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DGA.

sursa foto: tmpress.ro