ADMINISTRATIA MUTU blocheaza INVESTITIILE PRIVATE DIN SECTORUL 6

Administratia condusa de primarul GABRIEL MUTU pune bete in roate investitorilor privati din Sectorul 6. Ultimul caz concret este cel al Pietei Gorjului din cartierul Militari, modernizarea acesteia fiind blocata de primarul PSD al Sectorului 6 prin intermediul unor decizii controversate ale Consiliului Local si Administratiei Pietelor.

Concret este vorba despre disputa dintre Administratia Mutu si societatatea care administreaza in prezent Piata Gorjului, S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L. In urma cu cateva zile, pe site-ul oficial al Primariei Sectorului 6 a fost postat un comunicat in care administratia Mutu pretinde ca s-au constatat o serie de nereguli in cadrul procesului de modernizare al Piatei Gorjului la ultimul control al inspectorilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) care a avut loc in luna octombrie 2016. In plus, aceleasi nereguli ar fi fost constatate si de Camera de Conturi a Municipiului Bucuresti.

De la bun inceput este vorba de o crasa dezinformare a cetatenilor in conditiile in care Curtea de Conturi nu a efectuat niciodata controale la S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L., din simplu motiv ca nu are in competenta sa, controlul activitatii  persoanelor juridice private. O alta informatie total eronata si calomnioasa, din punctul de vedere al societatii care administreaza Piata Gorjului, este legata de controlul inspectorilor de la ANAF din luna octombrie a anului trecut.

Referitor la paragraful din comunicatul primariei Sectorului 6 in care se arata ca „Precizam, totodata, ca, in urma controalelor derulate de-a lungul timpului, atat de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cat si de Camera de Conturi a Municipiului Bucuresti, au fost constatate nereguli in activitatea SC Fresh Fish Daily SRL si prejudicii produse Administratiei Pietelor Sector 6”, reprezentantii S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L. au declarat ca “verificarile efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-au desfasurat in luna octombrie a anului 2016 si in urma acestora s-a constatat ca nu este necesara aplicarea a nici unei masuri de sanctionare , deci ca urmare nu au fost constatate nereguli in activitatea societatii S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L.”, acestia din urma fiind dispusi sa prezinte, la orice ora, documente doveditoare.

Mai mult reprezentantii societatii care administreaza Piata Gorjului din cartierul Militari au atras atentia asupra numeroaselor piedici pe care Consiliul Local si Administratia Pietelor din Sectorul 6 le-au pus in calea proiectului de modenizare al pietei, un proiect a carei investitie se ridica la suma de 2 milioane de euro.

“Referitor la afirmatiile legate de obligatia S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L de a executa  o lucrare de dezvoltare a Pietei Gorjului, trebuie precizat ca am facut eforturi semnificative prin inaintarea de petitii, documentatii tehnice, analize financiare, expertize pentru a obtine Autorizatia de Construire la toate autoritatile si in special la Primaria Sectorului 6 a Municipiului Bucuresti.

Din pacate, in permanenta, au existat numai doua modalitati de raspuns ,respectiv lipsa unui raspuns concret la adresele societatii noastre sau raspunsuri prin care eram indemnati sa solicitam incetarea Contractului de Asociere cu Administratia Pietelor.

Administratia Pietelor omite intentionat sa precizeze ca, pentru indeplinirea obligatiei de catre S.C FRESH FISH DAILY S.R.L, era absolut necesara si implicarea acestei institutii in obtinerea Autorizatiei de Construire. Mai mult, Adminisitratia Pietelor Sector 6 Bucuresti a obstructionat prin lipsa sa de implicare obtinerea Autorizatiei de Construire.

Trebuie precizat ca S.C FRESH FISH DAILY S.R.L a initiat executarea proiectului , a solicitat Certificatul de Urbanism , a contractat arhitecti, studii geo, ridicari topo pentru elaborarea proiectului ,a sprijinit, implicit si activitatea de elaborare a PUD-ului initiata de Administratia Pietelor  si din luna aprilie 2016 cand toate demersurile erau finalizate  pentru aprobarea PUD-ului si pana in prezent primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu refuza sa puna PUD-ul pe ordinea de zi pentru a putea fi votat in Consiliul Local al Sectorului 6.

In concluzie,  S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L nu putea incepe executarea niciunei lucrari de construire si modernizare a Pietei Gorjului prin simplu fapt ca a fost oprita si fortata sa se limiteze doar la exploatare fara asa aibe posibilitatea de dezvoltare din cauza faptului ca Primaria Sectorului 6  si Administratia Pietelor nu au mai facut nici un fel de demers pentru a se finaliza si aproba PUD-UL .

In aceste conditii ne-am adresat institutiilor publice si am solicitat prelungirea termenului de executie pana la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, raspunsul fiind, oarecum evident, acela de solicitare a  incetarii contractului dintre parti, acest lucru fiind dorit, inca de la inceput, de Primarie si ADPS 6.

Cu toate acestea, S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L. s-a adresat, in continuare, Administratiei Pietelor din Sectorul 6, in calitate Asociati, si ne-am afirmat inca o data  dorinta de  modernizarea a halei prin modificari semnificative  dar in lipsa documentelor necesare am ales sa facem reparatii absolut vitale care nu au necesitat autorizatie de construire conform legii 50/1991 republicata,   lucrari  care trebuiau  facute in interesul principal al societatii civile”, se arata intr-un comunicat al S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L.

In aceeasi ordine de idei, S.C. FRESH FISH DAILY S.R.L. solicita primarului Gabriel Mutu si Consiliului Local al Sectorului 6 sa opreasca valul de abuzuri asupra societatii, sa introduca pe ordinea de zi PUD-ul initiat de Administratia Pietelor Sector 6 si sa inteleaga ca investitiile private de pe raza sectorului nu aduc decat imbunatatirea conditiilor de viata a cetatenilor din Sectorul 6. Iar o piata, construita special pentru producatorii de fructe si legume proaspete autohtone, in care se investesc minim doua milioane de euro este o masura mai mult decat binevenita in Sectorul 6 avand in vedere ca marea majoritate a pietelor se transforma in supermarketuri.

Sursa foto: primarie6.ro