Administrator judiciar DINAMO: Sunt doua contestatii la tabelul de creante

Catalin Dascal, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a declarat, marti, ca exista doua contestatii la tabelul preliminar al creditorilor societatii aflate in insolventa, instanta urmand sa stabileasca termene pentru solutionarea acestora, informeaza Mediafax.

“La acest moment nu s-a definitivat tabelul de creante, sunt doua contestatii din partea ANAF-ului, prin Directia Generala de Finante, si din partea MBL Computers. Pe acest motiv, se va definitiva pe forma unui tabel definitiv provizoriu, cu autorizarea instantei. In cazul celor doua contestatii, instanta urmeaza sa stabileasca termene de solutionare. E foarte posibil sa apara chiar pentru 10 septembrie, dar nu am de unde sa stiu asta. Pe 10 septembrie instanta ar urma sa autorizeze intocmirea acestui tabel definitiv, cu aceste doua contestatii, urmand ca in zilele urmatoare sa avem solutia pentru a putea inregistra actele”, a declarat Dascal.

CITESTE SI: FC DINAMO a intrat in INSOLVENTA! Tribunalul Bucuresti a admis cererea “cainilor rosii” 

Acesta a adaugat ca exista sanse mici ca de acum inainte sa mai apara alte contestatii la tabelul de creante. “In mod normal acum nu se mai pot face contestatii, dar accesul este liber la justitie. Mi-e greu sa cred ca daca nu a aparut pana acum o alta contestatie, mai poate aparea acum cu 25 august data postei. Dupa stiinta mea, domnul Florian Walter nu a depus contestatie, singurele inregistrate sunt de la ANAF si MBL Computers”, a afirmat Catalin Dascal.

ANAF s-a inscris la masa credala cu suma de 22.006.490 de lei, insa administratorul judiciar nu a admis in tabelul preliminar de creante decat 20.150.036 lei. In celalalt caz, administratorul judiciar nu a admis creanta in valoare de 900.000 de lei a societatii MBL Computers.

Conform tabelului preliminar al creditorilor SC Dinamo 1948 SA, publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa, din totalul general de 78.033.905 de lei (aproximativ 17,5 milioane de euro), creantele chirografare insumeaza 51.348.251 de lei (aproximativ 11,6 milioane de euro), creantele bugetare 24.442.264 de lei (aproximativ 5,5 milioane de euro), creante garantate 6.372.355 de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro), in timp ce creantele salariale sunt de 993.627 de lei (aproximativ 225.000 de euro).

CITESTE SI: FC Dinamo are DATORII URIASE catre Ionut Negoita

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolventa a fost inregistrat in 13 mai, la Tribunalul Bucuresti.

FC Dinamo este al saselea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii doi ani, dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati si FC Vaslui.

Sursa foto: sport.ro