Administratori banuiti de EVAZIUNE FISCALA si FALS, perchezitionati de politisti

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Mures au descins, joi dimineata, la locuintele unor administratori de societati comerciale si la o firma de paza, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Conform sursei citate, zece persoane sunt banuite ca ar fi produs un PREJUDICIU de peste 2.560.000 de lei, prin EVAZIUNE FISCALA, SPALARE DE BANI si FALSURI.

Astfel, politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate efectueaza joi dimineata sase perchezitii la sediul unei firme de paza din Targu Mures si la locuintele mai multor persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA, SPALARE DE BANI, FALS in inscrisuri sub semnatura privata si uz de FALS.

Citeste si: PERCHEZITII in Iasi, intr-un dosar de EVAZIUNE si SPALARE DE BANI cu un prejudiciu de trei milioane de lei

Potrivit IGPR, zece persoane, in calitatea de administratori ai mai multor societati comerciale, ar fi inregistrat, in perioada 2009-2010, in evidentele contabile, cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Astfel, ar fi cauzat un PREJUDICIU de 2.560.792 de lei.

Au fost emise opt mandate de aducere pe numele persoanelor banuite, urmand ca acestia sa fie audiati si sa se dispuna masurile legale in cauza.

Actiunea s-a desfasurat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.