ADMITERE FACULTATE 2014: Examene scrise, dispare admiterea pe baza de dosar

ADMITERE FACULTATE 2014: Facultatile clujene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai vor organiza examene mai riguroase pentru un loc de student la admiterea din vara. Motivul este legate de interesul mai multor companii de talie internationala, cum este gigantul Porsche, pentru cooptarea studentilor de la facultatile clujene.

ADMITERE FACULTATE 2014: Facultatile de Matematica, de Fizica sau de Psihologie sunt doar cateva dintre institutiile care isi selecteaza riguros viitorii studenti. Asa ca organizeaza examene scrise, iar media de bacalaureat conteaza foarte putin sau chiar deloc, informeaza Realitatea TV.

“La 14 facultati dam probe scris de concurs, probe scrise sau orale, probe acolo unde e cazul vocationale, iar la celelate facultati si sectii se vor presupune elaborarea de eseuri si se va tine seama in calsificare propriu zisa”, a declarat rectorul universitatii Babes-Bolyai Ioan Aurel Pop.

Citeste si: LICEENII ROMANI POT OBTINE BURSE PENTRU CLASELE PREGATITOARE ALE MARILOR SCOLI DIN FRANTA

ADMITERE FACULTATE 2014: Totodata, potrivit reprezentantilor universitatii clujene, numarul locurilor bugetate nu va creste fata de 2013. In plus, pe aceleasi locuri bugetate se pot inscrie si studentii straini din tarile membre UE.

“Noi am cerut de la ministeru un numar aproape identic cu cel de anul trecut, insemnand in jur de 10.000 de locuri, dintre care speram sa avem in jur de 4.500 -5.000 de locuri bugetate. Locuri in regim de taxa, restul, in jur de 5.000”, a spus prorectorul UBB, Ana Soos. 

Admiterea de vara va incepe in luna iulie 2014, iar taxele de scolarizare vor ramane, cel mai probabil, la fel ca anul trecut, afirma rectorul Universitatii Babes-Bolyai.

Sursa foto: fakultetisrbije.com