ADMITERE FACULTATE 2014: SNSPA scoate la concurs 800 de locuri fara taxa la studii de licenta

ADMITERE FACULTATE 2014: Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) va scoate la concurs 800 de locuri la buget si 280 de locuri la taxa pentru ADMITEREA la studii universitare de licenta din acest an, au anuntat miercuri reprezentantii institutiei de invatamant superior.

ADMITERE FACULTATE 2014: Astfel, la Facultatea de Administratie Publica vor fi disponibile 175 de locuri la buget si 25 cu taxa, la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice – 250 de locuri la buget si 180 cu taxa, la Facultatea de Management – 75 de locuri la buget si 25 cu taxa, iar la Facultatea de Stiinte Politice – 300 de locuri la buget si 50 cu taxa.

ADMITERE FACULTATE 2014: Potrivit sursei citate, la SNSPA conditiile de ADMITERE au ramas aceleasi ca cele de anul trecut. Astfel, la ciclul de studii universitare de licenta, forma de invatamant cu frecventa, ADMITEREA se face pe baza unui examen scris. “Pentru a permite candidatului sa-si identifice nivelul de cunostinte, astfel incat sa-si poata defini o strategie de pregatire cat mai realista, in timpul care i-a mai ramas pana la examen, cele mai multe dintre facultatile SNSPA au anuntat din timp lista de posibile subiecte si intrebari de concurs, astfel incat candidatii sa fie bine pregatiti pentru admitere”, afirma reprezentantii SNSPA.

Citeste si: ADMITERE 2014 – Incepe recrutarea la Academia de Politie Bucuresti, Scoala de Agenti de Politie Campina si Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca

ADMITERE FACULTATE 2014: La Facultatea de Administratie Publica, inscrierea candidatilor va avea loc intre 14 si 19 iulie, iar proba de concurs va fi sustinuta pe 22 iulie. Examenul de ADMITERE consta in sustinerea unei probe scrise (examen tip grila, 30 de intrebari, o varianta de raspuns corecta) la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Economie, Geografie, Istoria romanilor, Limba romana sau Limba engleza. Media examenului de ADMITERE se calculeaza astfel: 80 la suta din nota obtinuta la proba scrisa plus 20 la suta din media obtinuta la examenul de BACALAUREAT.

ADMITERE FACULTATE 2014: Facultatea de Administratie Publica a pus la dispozitia tuturor celor care vor sustine examenul de admitere o lista de intrebari de concurs, pentru fiecare disciplina. Dintre toate aceste intrebari, vor fi alese 30 pentru examenul grila sustinut de candidati pe 22 iulie. Subiectele valabile pentru concursul de admitere sesiunea iulie 2014 pot fi descarcate de aici.

ADMITERE FACULTATE 2014: La Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, inscrierea candidatilor este programata pentru perioada 14-18 iulie, iar proba de concurs va avea loc pe 20 iulie. Concursul de ADMITERE pentru specializarile Comunicare si relatii publice si Publicitate are loc simultan si consta intr-o singura proba scrisa, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Limba si literatura romana, Istorie, Psihologie, Economie, Filosofie. In aprecierea lucrarii se va tine seama de nivelul cunostintelor, de capacitatea de analiza, de argumentare si interpretare, de aptitudinile de comunicare scrisa, de expresivitatea redactarii, de stil si de orizontul cultural al referintelor critice. Propunerile de subiecte la toate disciplinele pot fi vizualizate aici. In ziua concursului de ADMITERE se extrag trei subiecte dintre cele 60 propuse, pentru fiecare disciplina.

Citeste si: ADMITERE FACULTATE 2014: SIMULAREA examenului de admitere, la UMF “Carol Davila”

ADMITERE FACULTATE 2014: La Facultatea de Management, candidatii se vor putea inscrie intre 11 si 17 iulie, iar proba de concurs o vor da pe 19 iulie. Concursul de ADMITERE la Facultatea de Management consta intr-o proba scrisa alcatuita dintr-un test-grila, cu intrebari sau probleme dintr-o singura disciplina, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria Romaniei, Limba Engleza sau Matematica. Media examenului de admitere se calculeaza astfel: 65 la suta nota obtinuta la examenul grila, 35 la suta media de la BACALAUREAT.

ADMITERE FACULTATE 2014: Facultatea de Management propune candidatilor cate o suta de posibile subiecte pentru proba scrisa la fiecare dintre disciplinele de concurs. Dintre aceste subiecte, in ziua examenului, vor fi trase la sorti cate 30 de subiecte pentru Economie, Geografie, Istoria Romaniei și Limba Engleza si 10 pentru Matematica. Propunerile de subiecte pot fi descarcate de aici.

ADMITERE FACULTATE 2014: Facultatea de Stiinte Politice a inceput selectia candidatilor inca din primavara. La prima sesiune de pretestare, desfasurata in luna aprilie, candidatii au avut ocazia sa-si evalueze cunostintele la disciplinele de concurs: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie sau Matematica. Cei care vor sa obtina o nota mai mare, precum si cei care acum s-au decis sa sustina examenul de ADMITERE la Facultatea de Stiinte Politice, o pot face in cea de-a doua sesiune de pretestare, desfasurata in luna iulie. Inscrierile pentru a doua sesiune de pretestare se incheie pe 8 iulie, iar pretestarea va avea loc pe 10 iulie.