ADMITERE FACULTATE 2014: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza, in premiera, INSCRIERI ONLINE

ADMITERE FACULTATE 2014: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) organizeaza in acest an, in premiera, INSCRIERI ONLINE la facultate, au anuntat reprezentantii institutiei de invatamant superior.

ADMITERE FACULTATE 2014: Astfel, candidatii interesati de admitere isi vor putea depune actele si vor putea afla rezultatele direct de pe site-ul universitatii.

ADMITERE FACULTATE 2014: Sesiunea de inscrieri va avea loc atat la sediul facultatilor, cat si online, in aceeasi perioada: 16-21 iulie (pentru studii de licenta) si 16-25 iulie (pentru studii de master).

Citeste si: ADMITERE FACULTATE 2014: UMF “Carol Davila” scoate la concurs 930 de locuri FARA TAXA

ADMITERE FACULTATE 2014: Proaspetilor absolventi de liceu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” le ofera 3.415 locuri fara taxa si 2.000 de locuri cu taxa. Oferta academica cuprinde 72 de programe de studiu de la 15 facultati, atat din domeniul stiintelor reale, cat si din domeniul stiintelor socio-umane.

ADMITERE FACULTATE 2014: Locurile la buget disponibile pentru fiecare facultate sunt distribuite astfel:

Facultatea de Biologie: 165 de locuri

Facultatea de Chimie: 120 de locuri

Facultatea de Drept: 200 de locuri

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor: 856 de locuri

Facultatea de Educatie Fizica si Sport: 75 de locuri

Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice: 250 de locuri

Facultatea de Fizica: 105 locuri

Facultatea de Geografie si Geologie: 271 de locuri

Facultatea de Informatica: 275 de locuri

Facultatea de Istorie: 100 de locuri

Facultatea de Litere: 408 locuri

Facultatea de Matematica: 110 locuri

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei: 315 locuri

Facultatea de Teologie Ortodoxa: 130 de locuri

Facultatea de Teologie Romano-Catolica: 35 de locuri

ADMITERE FACULTATE 2014: Numarul de locuri alocat fiecarui domeniu de studiu si specializari poate fi consultat pe site-ul  www.admitere.uaic.ro.

ADMITERE FACULTATE 2014: Toate cele 15 facultati vor lua in considerare notele obtinute la examenul de BACALAUREAT – fie media, fie anumite probe – , dar o parte dintre acestea au si probe suplimentare.

ADMITERE FACULTATE 2014: Astfel, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, candidatii vor sustine probe sportive, respectiv un test la Biologia de clasa a XI-a pentru specializarea de Kinetoterapie. La Facultatea de Informatica, candidatii vor trebui sa treaca peste o proba de matematica sau informatica (la alegere), in  timp ce la Facultatea de Drept candidatii vor sustine un test de limba romana, ce va conta in proportie de 50 la suta. Pentru specializarile de Pedagogie in invatamantul primar si universitar si pentru Teologie ortodoxa pastorala si Teologie romano-catolica pastorala, candidatii vor sustine probe de specialitate.

ADMITERE FACULTATE 2014: Studentilor care opteaza pentru invatamantul la distanta, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” le pune la dispozitie 774 de locuri pentru unele specializari de la facultatile de Drept, Economie si Administrarea Afacerilor, Filosofie si Stiinte Social-Politice, Istorie, respectiv Psihologie si Stiinte ale Educatiei.

ADMITERE FACULTATE 2014: Pentru INSCRIERILE ONLINE, candidatii vor putea sa isi faca un cont pe baza adresei de e-mail, dupa care sa completeze online fisa de inscriere si sa incarce, in forma scanata, toate documentele cerute. Folosind sistemul de inscriere prin Internet, candidatii vor putea sa urmareasca pas cu pas situatia dosarului lor si sa primeasca, individual, confirmare oficiala.

Citeste si: ADMITERE FACULTATE 2014: Universitatea Bucuresti incepe inscrierile in 10 iulie. CALENDAR ADMITERE

ADMITERE FACULTATE 2014: Potrivit sursei citate, INSCRIEREA ONLINE este practicata cu succes de mai multi ani la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, iar in 2014, facilitatea va fi disponibila pentru toate facultatile UAIC, cu exceptia celei de Educatie Fizica si Sport.

ADMITERE FACULTATE 2014: Platforma de inscrieri va putea fi folosita si de catre candidatii la admiterea la master, in perioada 16-25 iulie. Absolventii care doresc sa isi continue studiile dupa terminarea facultatii vor avea la dispozitie, in acest an, 2.300 de locuri bugetate si 1.200 de locuri cu taxa.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro