ADMITERE FACULTATE 2015: SNSPA pastreaza CONDITIILE de anul trecut

ADMITERE FACULTATE 2015: CONDITIILE de admitere au ramas aceleasi ca cele de anul trecut la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), se arata intr-un comunicat remis joi presei de reprezentantii institutiei de invatamant superior.

ADMITERE FACULTATE 2015: Astfel, la ciclul de studii universitare de licenta, forma de invatamant cu frecventa, admiterea se face pe baza unui examen scris. Pentru a permite candidatului sa-si identifice nivelul de cunostinte, astfel incat sa-si poata defini o strategie de pregatire cat mai realista, in timpul care i-a mai ramas pana la examen, cele mai multe dintre facultatile SNSPA vor anunta din timp lista de posibile subiecte si intrebari de concurs, astfel incat candidatii sa fie bine pregatiti pentru admitere”, se spune in comunicat.

ADMITERE FACULTATE 2015: Admiterea la studiile universitare de licenta din cadrul SNSPA se desfasoara in luna iulie, imediat dupa examenul de BACALAUREAT.

Citeste si: Ministerul Educatiei a stabilit cum se sustin EXAMENELE DE FINALIZARE A STUDIILOR in invatamantul superior

ADMITERE FACULTATE 2015: Facultatea de Stiinte Politice va incepe selectia candidatilor inca din primavara. La prima sesiune de pretestare, desfasurata in luna aprilie, candidatii vor avea ocazia sa-si evalueze cunostintele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori sa obtina o nota mai mare, precum si cei care inca nu s-au decis, o pot face in cea de-a doua sesiune de pretestare, desfasurata in luna iulie.

ADMITERE FACULTATE 2015: La Facultatea de Administratie Publica, examenul de admitere consta in sustinerea unei probe scrise (examen tip grila, 30 de intrebari, o varianta de raspuns corecta) la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Economie, Geografie, Istoria romanilor, Limba romana sau Limba engleza. Media examenului de admitere se calculeaza astfel: 80 la suta din nota obtinuta la proba scrisa + 20 la suta din media obtinuta la examenul de BACALAUREAT. Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 6 aprilie-22 iulie, iar proba de concurs va fi sustinuta pe 24 iulie.

Citeste si: ADMITERE FACULTATE 2015: Ministerul Educatiei a stabilit CRITERIILE GENERALE pentru intrarea in INVATAMANTUL SUPERIOR

ADMITERE FACULTATE 2015: La Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, concursul de admitere are loc simultan si consta intr-o singura proba scrisa, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Limba si literatura romana, Istorie, Psihologie, Economie. In aprecierea lucrarii se va tine seama de nivelul cunostintelor, de capacitatea de analiza, de argumentare si interpretare, de aptitudinile de comunicare scrisa, de expresivitatea redactarii, de stil si de orizontul cultural al referintelor critice. Inscrierea candidatilor este programata pentru perioada 13-17 iulie, iar proba de concurs va avea loc pe 19 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2015: La Facultatea de Management, concursul de admitere consta intr-o proba scrisa alcatuita dintr-un test-grila, cu intrebari sau probleme dintr-o singura disciplina, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria Romaniei, Limba Engleza sau Matematica. Media examenului de admitere se calculeaza astfel: 65 la suta nota obtinuta la examenul grila, 35 la suta media de la BACALAUREAT. Inscrierea candidatilor va avea loc intre 13 si 16 iulie, iar proba de concurs, pe 18 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2015: La Facultatea de Administratie Publica, examenul de admitere consta in sustinerea unei probe scrise (examen tip grila, 30 de intrebari, o varianta de raspuns corecta) la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Economie, Geografie, Istoria romanilor, Limba romana sau Limba engleza. Media examenului de admitere se calculeaza astfel: 80 la suta din nota obtinuta la proba scrisa + 20 la suta din media obtinuta la examenul de BACALAUREAT. Admiterea la specializarile Sociologie si Psihologie se face in cele doua sesiuni de pretestare pe baza a doua criterii de evaluare. Este vorba despre interviu, care consta in sustinerea unei scrisori de intentie in fata comisiei de pretestare si se noteaza cu admis sau respins, si nota la una dintre discipline examenului de BACALAUREAT: sociologie, psihologie, economie, matematica, limba romana, filosofie sau logica si argumentare (pe baza acestei note se va face ierarhizarea). Pentru prima sesiune de pretestare, inscrierile vor fi facute online, intre 15 februarie si 23 aprilie, iar pretestarea se va desfasura pe 25 aprilie. Pentru a doua sesiune de pretestare, inscrierile vor avea loc online, intre 1 mai si 8 iulie, iar pretestarea, pe 10 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2015: Toti cei care doresc sa afle mai multe informatii legate de admiterea la SNSPA pot accesa site-ul admitere.snspa.ro.

Sursa foto: adevarul.ro