ADMITERE FACULTATE 2015: UBB va scoate la concurs peste 8.000 de LOCURI BUGETATE, la nivel LICENTA si MASTER

Universitatea Babes-Bolyai (UBB) va scoate la concurs, pentru anul universitar 2015-2016, un numar de 4.840 de LOCURI bugetate, peste 9.000 de LOCURI in regim cu taxa si 2.655 de LOCURI pentru invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa pentru studii universitare de nivel LICENTA, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de invatamant superior.

Potriivt sursei citate, la nivel MASTER vor fi scoase la concurs 3.500 de LOCURI la buget, peste 6.000 de LOCURI la taxa si aproximativ 1.000 de LOCURI pentru invatamant cu frecventa redusa.

UBB propune pentru anul universitar 2015-2016 si patru specializari noi la nivel LICENTA: Geografie -Specializarea Geografia turismului in limba germana; Istorie si Filosofie -Specializarea Studii de securitate in limba engleza; Administrarea afacerilor – Specializarea Administrarea afacerilor cu predare in limba germana si Stiinte administrative – Specializarea Leadership in sectorul public, in limba engleza.

Citeste si: ZILELE PORTILOR DESCHISE, la ASE

De asemenea, UBB propune 17 programe noi de MASTER.

Perioada de admitere va fi este 14-31 iulie. Calendarul admiterii cuprinde perioada de inscrieri, probele de concurs, afisarea rezultatelor, depunerea contestatiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor ramase disponibile si a fost stabilit la nivelul fiecarei facultati din cadrul UBB. Pentru ADMITEREA in anul universitar 2015-2016 facultatile din cadrul Universitatii Babes-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunostintelor si capacitatilor cognitive ale elevilor. Facultatile din cadrul UBB vor lua in considerare media examenului de BACALAUREAT, cu pondere diferita.

Citeste si: UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI isi prezinta OFERTA EDUCATIONALA la o noua editie a TARGULUI EDUCATIEI

Tematica de concurs si bibliografia pentru probele scrise se gasesc afisate pe paginile oficiale ale fiecarei facultati.

Taxele de ADMITERE si cele de scolarizare pentru anul universitar 2015-2016 sunt stabilite la nivelul fiecarei facultati.