Adolescent cercetat pentru tentativa de INSELACIUNE in numele VICTIMELOR DE LA COLECTIV

Politistii galateni cerceteaza un adolescent de 16 ani pentru savarsirea infractiunii de TENTATIVA DE INSELACIUNE in numele VICTIMELOR INCENDIULUI DIN CLUBUL COLECTIV din capitala, se arata intr-un comunicat transmis joi Agerpres de Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Galati.

Potrivit comunicatului, la data de 3 noiembrie, angajatii unui post de televiziune din Galati au sesizat politia despre faptul ca o persoana, care s-a dat drept angajat al respectivei institutii media, a deschis un cont si indeamna populatia sa contribuie cu sume de bani pentru a ajuta victimele incendiului de la Bucuresti, dar ca acea persoana nu lucreaza la televiziune.

Politistii galateni au deschis un dosar de cercetare penala si, in urma verificarilor, au stabilit ca este vorba despre un elev de 16 ani din Galati, care si-a deschis un cont pe Facebook, indemnand cetatenii sa depuna sume de bani pentru ajutorarea victimelor de la Colectiv.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: PARCHETUL A FINALIZAT ANCHETA. CAND SI DE UNDE POT FI RIDICATE OBIECTELE PERSONALE ALE VICTIMELOR

Tanarul este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de tentativa de inselaciune.

,,Cu aceasta ocazie, recomandam cetatenilor sa nu depuna sume de bani in conturi fictive, decat daca au garantia ca acele sume ajung la persoanele indreptatite’, se arata in comunicat.

Sursa foto: b365