ADOMNITEI a negat participarea la ACTIVITATEA INFRACTIONALA, demonstrand o ABILITATE DEOSEBITA de a ascunde ADEVARUL(rechizitoriu)

CRISTIAN ADOMNITEI, NEGARE, PARTICIPARE, ACTIVITATEA INFRACTIONALA, ABILITATE DEOSEBITA, ASCUNDE, ADEVAR, RECHIZITORIU, DNA, FAVORIZAREA FAPTUITORULUI, FALS INTELECTUAL, PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ IASI

CRISTIAN ADOMNITEI a negat participarea la activitatea infractionala, demonstrand o abilitate deosebita de a ascunde adevarul, potrivit rechizitoriului prin care presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Iasi a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, informeaza Agerpres. 

In rechizitoriu se precizeaza ca Adomnitei a manifestat, pe parcursul cercetarilor, o atitudine procesuala nesincera, refuzand sa dea declaratii in fata organului de urmarire penala. Singurele declaratii, in care inculpatul a respins acuzatiile care i se aduc si a incercat sa ascunda adevarul, au fost date in fata judecatorilor de drepturi si libertati de la Tribunalul Iasi si de la Curtea de Apel Iasi, cu ocazia judecarii propunerii de arestare preventiva.

CITESTE SI: DNA: CRISTIAN ADOMNITEI A FOST TRIMIS IN JUDECATA

In opinia procurorilor, presedintele CJ Iasi a actionat impotriva intereselor institutiei pe care o conducea si a impiedicat finalizarea unei misiuni de audit care evidentia ilegalitatile comise.

“Inculpatul, deturnand atributiile functiei sale de conducere, in loc sa actioneze pentru protejarea bugetului institutiei pe care o conduce, prin sesizarea organelor de urmarire penala, in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala, a actionat pentru acoperirea fraudei si impiedicarea tragerii la raspundere penala a autorilor acesteia (…). De asemenea, este cat se poate de limpede faptul ca acesta a actionat in baza unei intelegeri oculte cu numitele Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid, cu care, avand o relatie apropiata, a planificat modalitatea de impiedicare a finalizarii rapide a misiunii de audit si de acoperire a fraudei cu noi acte false”, se arata in rechizitoriu.

CITESTE SI: Presedintele suspendat al CJ Iasi, CRISTIAN ADOMNITEI, inca 30 de zile in AREST la DOMICILIU 

Procurorii au mai apreciat ca Adomnitei a avut o atitudine duplicitara, incercand sa acopere frauda fara a provoca un conflict deschis cu auditorii.

Sursa foto www.ziare.com