Adoptia la distanta a cainilor maidanezi a inceput sa prinda contur: Strainii se inghesuie sa-i infieze

Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 a dat spre adoptie la distanta, iubitorilor de animale, un numar de 520 de caini. Maidanezii au fost preluati din curtile spitalelor, gradinitelor, scolilor sau la solicitarea unor persoane care nu mai puteau sa-i ingrijeasca din diverse motive si urmau sa-i arunce in strada, anunta administratia locala.

O parte dintre cainii care sunt in adaposturile centrului provin de la rudele locuitorilor sectorului 2 care au decedat, iar urmasii acestora nu doreau sau nu puteau sa continue intretinerea animalelor care ar fi ajuns tot in strada unde acestia s-ar fi inmultit si ar fi crescut numarul animalelor fara stapan.

Cei care au adoptat deja un caine si-au luat angajamentul de a achita lunar suma de 77 de lei pentru fiecare exemplar in parte, suma din care se asigura cazarea, intretinerea si asistenta sanitar – veterinara de specialitate.

De asemenea, foarte multi caini au fost adoptati la distanta si de cetateni din: Canada, Danemarca, Elvetia, Italia si Luxemburg care nu au ramas indiferenti la soarta cainilor din Romania si au decis sa se implice prin achitarea costurilor necesare ingrijirii lor n continuare.

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilitatile necesare de ingrijire, dar doresc sa salveze viata unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a pus la dispozitia lor, incepand din data de 16 octombrie 2013 conditiile prin care pot adopta la distanta cei 704 caini care sunt gazduiti in doua adaposturi ale Centrului Teritorial Veterinar al Sectorului 2, unul situat in Butimanu, judetul Dambovita si altul la Tanganu, judetul Ilfov.

sursa foto: tion.ro