ADRIAN BOLD, arhitectul-sef al Capitalei demis de OPRESCU in 2008, a fost repus in functie de RAZVAN SAVA

ADRIAN BOLD, arhitectul-sef al Capitalei demis de SORIN OPRESCU in 2008, a fost repus in functie de primarul interimar al Capitalei, RAZVAN SAVA. Anuntul a fost facut in cadrul unei dezbateri ce a avut loc vineri la Primaria Capitalei. 

Fostul arhitect-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu a iesit la pensie, acesta implinind recent varsta de 65 ani, iar Bold a atacat in instanta documentul prin care a fost suspendat de Oprescu, obtinand castig de cauza in 2010, astfel ca municipalitatea era obligata sa-l repuna in functie. 

Adrian Bold a fost demis de primarul Sorin Oprescu prin Dispozitia nr. 1106/2008 pe motiv ca:

– a contribuit la aprobarea unui plan urbanistic zonal prin care baza sportiva Spartac a devenit teren construibil (HCGMB 9/2002). Acum pe acest teren se ridica un mall;

– nu ar fi regularizat taxele si impozitele care tineau de domeniul sau;

– a intarziat la serviciu si a lipsit nemotivat;

– ar fi adus Municipalitatii un prejudiciu de 300.000 de dolari fiindca nu ar fi permis unui proprietar din vecinatatea Cathedral Plaza sa construiasca o cladire asemanatoare. Mentionam ca Planul Urbanistic General permitea doar in locul unde s-a construit Cathedral Plaza o asemenea inaltime, in rest fiind prevazute cladiri joase. Proprietarul respectiv a dat in judecata Primaria Capitalei si a castigat cerand despagubiri de circa 300.000 dolari. 

CITESTE SI: Primarul general RAZVAN SAVA: Am REDESCHIS NATIONAL ARENA incepand de azi  – DOCUMENT

Adrian Bold era functionar public. Acesta a contestat in instanta, in 2008, Dispozitia  de demitere semnata de primarul general si Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate, obligand astfel Primaria Capitalei si primarul general sa-l reintegreze in functie. In plus, Primaria Capitalei si primarul general erau obligati la plata sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare si sa-i plateasca lui Bold drepturile salariale aferente incepand din 21 iulie 2008 pana la data reincadrarii efective in functie, suma la care se adauga si dobanzi. Decizia a devenit definitiva printr-o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti din decembrie 2010. 

Adrian Bold a fost arhitect-sef al Capitalei in perioada 1997 – 2008. In 2008, in locul lui Adrian Bold, Sorin Oprescu l-a numit atunci pe Gheorghe Patrascu, fost director general al Directiei de Dezvoltare Teritoriala a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Sursa foto: sibiu2010