Adrian Chebutiu si Adrian Preda, fosti manageri UCM Resita, ridicati de DNA

Adrian Chebutiu (foto) si Adrian Preda,  doi dintre fostii manageri ai UCM Resita, au fost ridicati, marti dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Timisoara, in urma mai multor perchezitii, acestia fiind acuzati de evaziune fiscala si abuz in serviciu de peste 60 de milioane de lei, informeaza postul Realitatea Tv.

In urma descinderilor facute de procurorii DNA Timisoara marti dimineata, Adrian Chebutiu si Adrian Preda, precum si alte persoane, intre care o contabila, au fost ridicati de procurori, urmand sa fie dusi la audieri. Chebutiu a fost ridicat de la locuinta lui din Timisoara, iar Preda, de la domiciliul sau din Resita.

Adrian Chebutiu si Adrian Preda sunt acuzati de evaziune fiscala si stopaj la sursa in valoare de 13 milioane de lei, abuz in serviciu de peste 50 de milioane de lei, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani.

Chebutiu si Preda au fost au fost condamnati la inchisoare cu executare intr-un dosar de returnare de TVA, alaturi de un om de afaceri libanez. Potrivit DNA, in august 2010, UCM Resita a emis o factura prin care ar fi vandut catre SC Libarom Agri SRL patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA.

Chebutiu si Preda au fost condamnati in prima instanta la cate cinci ani de inchisoare cu executare, iar omul de afaceri Said Baaklini la sapte ani de inchisoare, decizia nefiind definitiva.

Sursa foto: adevarul.ro