ADRIAN DUICU a pierdut procesul cu ANI. DECIZIA este DEFINITIVA.

ADRIAN DUICU, fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, a pierdut procesul cu Agentia Nationala de Intergritate (ANI), baronul PSD fiind declarat incompatibil, marti, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Initial, Adrian Duicu a obtinut in 2013, la Curtea de Apel Craiova, anularea raportului ANI prin care fusese declarat in conflict de interese, insa ICCJ a admis marti un recurs initiat de ANI.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea si adoptarea Hotararilor Consiliului Judetean Mehedinti nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba inchirierea unui teren, in suprafata de 250 mp, situat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, catre SC Romrad-RMN SRL, respectiv nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vanzarea a doua corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin catre aceeasi firma, unde detine calitatea de asociat, incalcand prevederile art. 46, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.

CITESTE SI: TONI GREBLA, RETINUT DE DNA! FOSTUL JUDECATOR, DUTE-VINO INTRE AREST SI SPITAL! UPDATE 

Conform dispozitiilor art. 46, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, “nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local“.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

In iulie 2014, Adrian Duicu a fost trimis in judecata de DNA, el fiind acuzat de mai multe infractiuni de coruptie.

 

Sursa foto: adevarul.ro